Kafka in Zeist (008)

11 januari 2017
Hits: 699

woensdag 6 mei-2009
Waar waren we gebleven? O ja. Bij de RABO. En bij Ton van Dam, het ouwe gappie van de ook bij ons zo populaire Hans van Veggel (1). Zoals gezegd, Ton zou op ramkoers liggen met de fietsenstalling van Erik Breukink. De bank zou Tonnie namelijk hebben geadviseerd om zo'n 200 meloen losse florijnen in een ezel van piramidebouwer Bernie Madoff te steken. Dat deed de stenenstapelaar. En het moet gezegd, die ezel kon zich prima strekken. Maar alles wat eruit kwam was in overeenstemming met zijn oorspronkelijke bouwplan. Geen goudstukken dus. Ton boos. Ook al omdat ie zo graag in de nabijheid van zijn door de gemeente Zeist gedoogde businesscentrum een museum zou willen optrekken. Zoiets als dat ding van de Abramovitsj van Spanbroek, maar dan beter beveiligd (2). Want Ton is een fervente verzamelaar van vooral moderne kunst, die volgens onze lumineuze correspondent ter plekke soms zelfs wat craquele in de provenance voor lief zou nemen. Of dat museum er komt? Zo God en VVD-wethouder Cees Berkhout dat willen, ja. En we weten niet hoe momenteel de werkverhouding met de bovenmeester is, maar met wethouder Cees zou het in ieder geval wel goed zitten.
Trouwens, dat geldt eveneens voor Evert Kroon. Ook al een figuur uit de stenen lego-wereld die door de kredietcrisis zijn expansiedrift even op zolder dreigde te moeten zetten (3). Om dat te voorkomen zou hij zich voor hulp tot Dick Wessels hebben gewend. Geen gekke keus, want ome Dick heeft via mevrouw Storms ooit op lijn gezeten met de hele wereld en is daar niet slechter van geworden (4). Er zou iets moois zijn ontstaan tussen Evert en Dick in de vorm van een interessant project: van het geprivatiseerde gemeentelijk zwembad annex camping Dijnselburg in Zeist een fris villapark maken. Inmiddels heeft de huidige uitbater vanuit het stadhuis het bevel gekregen om voortaan macrobiotische friet te verkopen, waardoor hij nu zwemt in de mayo en zijn frietomzet van 95.000 euro een bommetje zag maken. U kunt ongeveer raden wat er gaat gebeuren. Volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. En Cees wil graag wethouder blijven. Dus dat wordt patatje oorlog daar in Zeist. Stay tuned.

(1) Pak voor Hans de leuning en ga naar onze zoekmachine. Kan je lachen.
(2) Idem voor Dirruk Scheringa. Al was het alleen vanwege zijn connectie met sexuoloog en financieel expert Maurice Emanuels.
(3) Evert kwam vorig jaar nog even lelijk in het nieuws door een e-mail van Mieremet-paladijn Ferry de Kok aan het adres van misdaadmelker John van den Heuvel.
(4|) Ook voor ome Dick verwijzen wij u graag naar onze zoekmachine.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 januari 2017
Aantal keren bekeken: 699
Kafka in Zeist

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch