Skip to main content

Ja, ja, die handjes de lucht in

Hits: 304

zaterdag 23 februari-2008
En wij maar denken dat het om een ultiem incident ging toen een stijf mohammedaanse baard indertijd weigerde de hand te schudden van Rita Ton. Maar dat is nog niks vergeleken met Nicolas "Sayan" Sarkozy, die totaal verwildersd lijkt te zijn na zijn verovering van dat Italiaanse gratenpakhuis. Eerst deed ie tijdens een bijeenkomst van de Crif een misschien goed bedoeld voorstel tot adoptie van overleden Holocaustkinderen (1). Resultaat: zo'n beetje al zijn haantjes confuus en zijn kippen zwaar van de leg. Maar tijdens diezelfde bijeenkomst kwam Sarko ook nog tot de volgende sensationele uitspraak: "Ik ben voornemens om niemand meer de hand te schudden die Israel niet erkent. Wie het ook is".
Oeps. Dat wordt een probleem. Zo gaat ie binnenkort officieel op bezoek bij Ben Ali. Geen uitbater van een shoarmahok, maar de president van Tunesie. En die erkent Israel niet. Net als alle andere Arabische regeringsleiders op die van Egypte en Jordanie na. Tot nu toe was het voor Sarko blijkbaar geen probleem om bij ontmoetingen met zijn mohammedaanse collega's ze flink te omhelzen en af te lebberen. Dus houden we het er maar op dat zijn plotselinge uitval een ondoordacht slipje van de tong is geweest. Maar wel een dat beroering heeft gewekt bij de topsnorren en -baarden van deze wereld. En niet te vergeten bij luitjes uit zijn achterban die regelmatig in allerlei kashba's hun rotzooi aan de man proberen te brengen. Zoals daar zijn: wapenhandelaren, autoboeren, fritespromotors, atoomverkopers, kamelenfluisteraars, modieuze burka-ontwerpers etcetera etcetera. Daar gaat je handel.
Nee, zo lang het beperkt blijft tot het rammelen met de sabel in de voorsteden is er geen vuiltje au ciel bij Nicolas. Maar verder is het huilen met de pino op. Zijn we hier toch even verstandiger. Wij zetten ons Geert of Rita echt niet op de stoel van Klootviool. Toch? Dachten we zo...

(1) Crif staat voor Comite representatif des institutions juives de France.

Klik hier om uw reactie toe te voegen