Boerenbedrog (009)

26 maart 2017
Hits: 434

dinsdag 11 oktober-2011
Vandaag begint het openbare proces tegen de Ballenbomber, Umar Farouk Abdulmutallab. De Nigeriaanse bankierszoon die in december 2009 in Jemen een pakkie PETN ophaalde, het in zijn onderbroek parkeerde en aanstak toen zijn vliegtuig bijna in Detroit was gearriveerd. Hij heeft geen bef. Hij voert zijn eigen verdediging. Hij zegt onschuldig te zijn.
Nou zal het ons toch gruwelijk benieuwen of zijn merkwaardige avontuur op Schiphol ook aan de orde komt. Hoe hij door een meneer in een keurig Brenninkmeijerpak en een Tandoorikleurtje door de douane werd geloodst. Voor het oog van de door een Israëlische beveiligingsfirma beheerde camera's. Dat loodsen was nodig omdat Umar's reisdocumenten niet helemaal spic & span waren. Maar na een korte discussie tussen Captain Tandoori en de wachters aan de poort kon de snode engel des doods met het bommetje achter zijn ballen doorlopen.
Overigens voerde de Tandoori tijdens die discussie nog aan: "we do this all the time".
Dat suggereert dat hij lid was van een club die dit soort merkwaardige zaken kon regelen. Niet om gierend van achterover te slaan. Want wat boerde Patrick Kennedy (een topdog bij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken) later tijdens een onderzoek van de House Committee on Homeland Security? Komt ie:

"Wij trekken een visum in als iemand een bedreiging vormt voor de Verenigde Staten.
Maar daar gaat wel een stap aan vooraf. Wij vragen aan onze collega's bij Justitie en Intelligence eerst of ze de betrokken persoon in de gaten houden en of zij willen dat wij deze persoon laten passeren IN HET BELANG VAN EEN GROTERE OPERATIE. En een van de vertegenwoordigers van Intelligence - en wij zijn genegen u daarover in een besloten sessie verder in te lichten - vroeg toen met klem om dit visum niet in te trekken. "Wij hebben hem op de korrel. Wij volgen deze visumhouder op de voet OM EEN HEEL NETWER OP TE ROLLEN EN NIET ËËN PERSOON".

IRT, Fast and Furious. Het is nog steeds hetzelfde gelul. En in hoeverre is het speculatief om te denken dat Captain Tandoori tot die Intelligence behoorde waarover Kennedy het had.
Brengt ons bij de vraag die wij al heel vaak hebben gesteld: wat is er gebeurd met de opnames van het Schiphol-incident? Opnames die alleen met assistentie van Israëlische experts vernietigd kunnen worden. Nooit antwoord op gehad. Natuurlijk niet.
Overigens, een van de lieden die volgens de Amerikaanse intelligencesmurfen aan de wieg stonden van Umar's operatie was Anwar al-Awlaki. De Amerikaan die op 30 september in Jemen werd weggedroned. Toeval? U weet het. Stay tuned

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 434

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch