Skip to main content

Ship Ahoy (011)

17 januari 2017
Hits: 477

maandag 1 februari-2010
Waar gaan je gedachten het eerst heen bij het lezen van de naam Midoil BV?
Olie. Klopt ook. De winkel van Theo en Theo Cranendonk aan de Westerhaven in Rotjeknor doet inderdaad in olie. Gewone olie. Groene olie. Internationaal.
Maar daar blijft het niet bij. De familie zit via Midoil Renewable Energy ook in de recycling en daar heb je afval voor nodig. Zal u ons niet horen bulderen dat Midoil tot zijn haarwortels in de foute afval zit. Maar wie zou het ons kwalijk nemen om desondanks toch de link te leggen tussen de afvalstrapatsen van Theo’s Italiaanse amici en Midoil Renewable Energy? Niemand toch. Nou ja, bijna niemand.
Een andere tak aan de Midoilboom is Midoil Investments Holding. Wil je volgens de officiële gegevens graag assisteren bij het wat fleuriger inkleuren van je pensioen. Zal niet gaan om pensionado’s die dagelijks achterop een vuilniswagen hebben gehangen, maar meer om luitjes die zich met veel aplomb cq. embonpoint presenteren in exquise eetgelegenheden als de Rotterdamse Old Dutch. Om zichzelf meer aanzien te bezorgen liefst in gezelschap van vrienden en kennissen uit exotische oorden als de Philippijnen, Calabrië of Lipetsk.
Lipetsk? Ja, Lipetsk. Dat is een metropool te zuiden van Moskou. Willen de Ruskies wat opstoten in de vaart der volkeren. Zouden dus bijvoorbeeld graag zien dat het vliegveld en de omgeving daarvan binnen drie jaar een wat internationaler allure krijgt. Een landingsbaan erbij, nieuwe technische faciliteiten, een ultramodern transportcentrum, wat leuke hotels. Zoiets dus. Liefst in samenwerking met een buitenlandse investeerder, want in Moskou zitten ze de laatste tijd ook wat krap. En wie denkt u dat er vorig jaar juli instapt? Midoil USA. Namens die rijkelijk geheimzinnige club tekende directeur Vincent Joseph Crandon een contract voor een grove 5 miljard dollar. Dat had overigens niet alleen betrekking op Lipetsk, maar ook - riemen vast, lichten doven - om de vliegvelden van Ryazan aan de Oka en Nalchik in de Kaukasus.
Zijn Midoil USA en de Midoil BV van Theo en Theo familie van elkaar? Mag je gif op innemen. Wat een logo al niet kan verraden.
Zitten we nog wel met een hamvraag: wie zitten er achter Midoil USA? Oftwel: wie zijn die investeerders? Rimanete sintonizatti.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 januari 2017