Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (096)

16 februari 2017

maandag 6 augustus-2012
Aan de overkant van het plasje ligt een leuke docu op de BBC-plank. In elkaar gehangen door Mark Williams-Thomas. Een voormalige detectivesmurf en de maker van “To catch a pedophile”. Een reportage die in 2007 aanleiding was voor een officieel onderzoek naar koterhopsen in het graafschap Surrey. De zaak werd gedeponeerd bij gebrek aan bewijs (goh), maar Williams-Thomas had de vieze smaak te pakken en snuffelde verder. Hij vond een paar dames van in de veertig die bereid waren om up camera hun ellende te etaleren.
Hun verhalen hadden betrekking op Sir Jimmy Savile, fameus presentator van het legendarische “Top of the Pops” en het populaire “Jim’ll fix it”, waarin de Britse teeveester wensen van kijkers in vervulling liet gaan. Meestal de wensen van kinderen. Maar volgens de dames in de nieuwe docu van Williams-Thomas deed Jimmy ook wel eens dingen die niet tot het wensenpakket van de betrokken koters hoorden. Een van hen was dertien toen oom Jimmy ondeugend was en ook de anderen behoorden nog niet tot de gewenste leeftijdsklasse.
Of de docu zal worden uitgezonden is nog een onderwerp van discussie. Het is nu gouden plakjesfeest in het land en daar ga je geen grauwsluier overheen gooien. Bovendien is Sir Jimmy op 11 oktober vorig jaar de pijp uitgegaan en is het nou nodig om een beroemd dood paard voor zijn pens te schoppen? Die zoveel goeds heeft gedaan!
Zit iets in misschien, maar wat moet je met het leed van de geïnterviewde dames? En waren ze de enigen? Nou, Savile was een regelmatige bezoeker van de Duncroft Approved School for Girls in de Britse metropool Staines in Surrey. En ook andere Britse opleidingsinstituten, waaronder Haut de la Garenne op Jersey, hadden Jimmy’s aandacht (1).
Daarnaast gaat al tijden het sterke gerucht dat onze geridderde teeveeheld vers vlees leverde aan talrijke hoge Britse mieters. Zoals bijvoorbeeld aan voormalig premier Edward Heath aka mister Eddy. Geen onbekende in Hampstead Heath, het Londense park dat in bepaalde opzichten zulke verrassende gelijkenissen vertoont met een plantsoen in Eindhoven, waar af en toe chauffeur Mosterd zijn ministeriële auto parkeerde om zijn hoogste baas uit te laten (2).
Mister Jimmy leverde soms zelfs ondermaatse jongens af bij mister Eddy’s jacht Morning Cloud voor het opluisteren van vergaderingen. En er is meer. Maar dat komt de volgende keer. Stay tuned.

(1) Zie voor Haut de la Garenne eerdere berichten uit deze serie op onze Followup-site.
(2) Zie voor meneer Mosterd aflevering 42 van deze serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017
Van Estoril naar Zandvoort