Billions and centuries (007)

02 april 2017
Hits: 437

maandag 3 januari-2011
Effe wachten. Effe wachten nog. Nog effe wachten. Pizza. Naar verwachting wordt Sir Allen Stanford eind deze maand voor de kadi getrokken. Wegens het vertonen van Ponzi-kunstjes. Daarmee heeft ie via zijn financiële vehikels op Antigua, Monserrat, Isle of Man etcetera een slordige 7 miljard dollar weten te verdonkerezonnen en manen, waarvan verrekte weinig is teruggevonden. Voor een dergelijk vergrijp krijg je in de States meestal een flinke schop voor je ballen. Komt nog bij dat Sir Allen ook nog verdacht wordt van het door de wringer halen van meloenen aan irregulier verworven poen. En ook daarvoor krijgen je ballen naar goed gebruik een krachtige behandeling.
Nou zal het ons toch wel benieuwen wie als getuigen worden opgeroepen cq. komen opdraven. Want Sir Allen telde onder zijn cliëntèle naast nette investeerders ook Armanischuimers, handelaren in verwarrende middelen, plukkers van hachelijke bloemetjes en lieden uit de schimmige wereld van speursmurfen en hun facilitaire aanhang. Denk je wat dat laatste betreft misschien meteen aan de CIA en de DEA (1) en dan zit je er niet ver naast, maar we hebben al eens gewezen op een merkwaardige Israëlische link. Begin 2009 trad de veronderstelde Mossad-sayan namelijk op als sponsor van de jaarlijkse Herzliya Conference. Een gezellig samenzijn van Israëlische topjongens en invloedrijke buitenlandse goyims. En dat word je niet zomaar.
Maar er is nog een link tussen de Britse Ponzi-artiest en het Israëlische schimmenrijk. Zo zou hij via een rekening van de HSBC op het eiland Man 3,2 meloen hebben suf gesopt voor Asot Michael, chef staf van de vroegere premier van Antigua, Lester Bird. Tussenfiguur in deze was- en strijkoperatie was Baruch aka Bruce Rappaport. Een belangrijke Israëlische klaverjasser in het internationale wereldje van duistere financiële transacties via zijn met de Bank of New York verbonden Inter Maritime Bank (2). Bruce verdiende vooral zijn sporen bij de wapens-voor-drugs affaire die de geschiedenis is ingegaan als Iran-Contra, het leeghalen van Rusland met hulp van zielepoot Khodorkovsky, financieel geknoei met de Suharto-kliek en het beheren van een wasserette ten behoeve van toppers uit Colombiaanse witindustrie op ... Antigua. Bruce werd begin vorig jaar van ons weggenomen en zal dus menselijkerwijs niet kunnen getuigen ten faveure van Sir Allen. Maar of andere, nog levende lieden uit zijn habitat zich geroepen zullen voelen om dat wel te doen, is uiterst twijfelachtig. De omerta blijft niet beperkt tot de bekende vereniging van Italiaanse avonturiers. Het Stanford-proces zal dus niet zo spannend worden al we allemaal hoopten, maar toch altijd nog leuk genoeg om het op de voet te blijven volgen. Dus stay tuned.

1. Thomas Raffanello, voormalig baasje van het DEA-filiaal in Miami, heeft dwars tegen de orders in een hele zooi documenten met betrekking tot zijn jarenlage informant door de shredder gehaald.
2. Sla rechtsaf naar onze zoekmachine, introduceer daar de naam "Rappaport" en het is genieten geblazen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 437
Billions and centuries

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch