Skip to main content

Foutje (002)

09 april 2017

donderdag 13 december-2012
Terug naar 27 november. Toen stelden wij op boertige wijze het probleem van “match fixing” aan de orde. Aan de hand van een wel erg raar foutje van Robbin Ruiter, de Volendamse keeper van FC Utrecht. En wat gebeurt er een paar weken daarna in Zeist? Neuzelt de KNVB met clubvertegenwoordigers en Interpolsmurfen over dit fenomeen! Kan geen toeval zijn. Die voelden zich opgejaagd door Kleintje Muurkrant.
Nou had de ballenbond al een NSB-lijn, maar daar had nog nooit een speler gebruik van gemaakt. Niet zo gek, want je bent meteen niet veilig meer onder douche. Daar hebben de boys van ome Jaap van Praag het volgende op gevonden: een meldplicht! Als je wordt benaderd om de bal in je eigen doel te hengsten moet je meteen ome Jaap bellen. Douchen? Doe je maar thuis.
Daarnaast krijgen zowel spelers als de luitjes die twee keer drie kwartier achter hun fluitje aanlopen een gokverbod en is aan Justitie en de smurfemarij om hulp gevraagd bij het bestrijden van de fix. Verder krijgen jeugdelftallen die op internationale toernooien uitkomen tijdens het vastknopen van de veters een briefing, waarbij erop wordt aangedrongen tegen een Chinees in de spelerstunnel alleen maar “ni hao” te zeggen en dan snel door te lopen.
Je zal een zwarte lotto uitbaten. Daar gaat je nering.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017