Bandstoten tegen Desi (012)

vrijdag 15 april-2005
Hè, hè. De laatste episode uit het Copa-rapport van adjudant Van Winsen. Echt iets voor de diehards onder ons, de verzamelaars en wie weet voor de avonturiers zelf. Altijd geinig om iets over jezelf in de media te lezen. Goed, Van Winsen:

“Albertus (Bob, “de Amerikaan”) van Niekerk, geboren 8/10/1939.
Van Niekerk zou de “luitenant” van Henk de Zeeuw zijn, die de horecazaken van De Zeeuw zou exploiteren en regelen en tevens bij afwezigheid van De Zeeuw zelf de beslissingen aangaande criminele aktiviteiten zou mogen nemen.
(Vraag: bestaat er een essentieel verschil tussen Fred Seitzinger en Bob van Niekerk m.b.t. hun “functie” ten aanzien van Henk de Zeeuw?).
Duidelijk vaststaande contacten zijn behalve De Zeeuw ook nog Richard van Aalst en Cock Steenbergen (plus lijntje richting groep rond Noorlander cs.).
Belangrijk te melden is het vermoeden dat Van Niekerk en Steenbergen financiers zijn geweest in die XTC-affaire waar het IRT-team mee bezig is (geweest). Dit zou eventueel gegaan zijn via de in deze zaak gearresteerde Ton van Dalen en/of via de reeds genoemde Richard van Aalst (1).

Richard Jean van Aalst, geboren 20/5/1947.
Zoals reeds eerder vermeld is Van Aalst een grote jongen op het gebied van de verdovende middelen. En niet alleen voor wat betreft hash en cocaïne maar ook voor wat betreft heroïne en amfetamine (XTC).
Van Aalst zou iemand zijn die zowel organisator is van cocaïnetransporten vanuit de Antillen naar Nederland als de organisator van grote hashpartijen vanuit Libanon nar België en Nederland. Hij zou ook weer de distributie van verdovende middelen verzorgen vanuit Nederland naar andere landen zoals Engeland. Contacten van Van Aalst zijn o.a. De Zeeuw, Steenbergen, Van Niekerk, John van der Wel en Wil Weerheym-Baggerman
”.

Nou beschikken we ook nog over een heel organogram waarop al die luitjes uit deze serie via lijntjes met elkaar verbonden zijn, maar dat zullen we u verder besparen. Het moet niet te gek worden. Bye, bye, zwaai, zwaai.

(zie ook de Octopussy van vandaag waarin dezelfde XTC-deal ter sprake komt)

Bandstoten tegen Desi

  • Hits: 617
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch