Skip to main content

Zaken zijn zaken (005)

16 januari 2017

Het is bijna een mantra in deze serie. De uitspraak van mafioso Salvatore Buzzi in 2013:
Weet je wel hoeveel poen we verdienen aan al die migranten? Meer dan aan de drugshandel”.
Zijn Romeinse consortium sloot dat jaar af met een winstje van 40 meloen. Grotendeels verdiend aan de import, het onderbrengen en exploiteren van Afrikaanse vluchtelingen. Toen nog zo'n 20.000 exemplaren. In het afgelopen jaar arriveerden 180.000 refugee's uit voornoemd werelddeel op Italiaanse bodem. We mogen helaas ernaar raden hoeveel dat heeft opgebracht in Rome en omgeving. Vooral ook omdat Salvatore en een deel van zijn medefirmanten in 2014 een kerker inzwaaiden. Maar zonder twijfel zal zijn gezorgd voor een adekwate opvolging, want die arme stakkers van de overkant moeten toch geholpen worden. Zeker als het aan de NGO's ligt die bij deze immigratie actief zijn. En dan met name de Comunità di Sant'Egidio. Een katholieke lekenoutfit die de liefdevolle steun heeft van Paus Frans de Eerste en zijn kongsie van barmhartige samaritanen.
Een beetje krom in de hele afhandeling van de vluchtelingenstroom is het feit, dat de met de mafia samenwerkende smokkelaars bij aantreffen het cachot inlazeren, maar de jongens en meisjes van de NGO's vrolijk door kunnen gaan met hun bezigheden op dit terrein. Een terrein dat zich uitstrekt tot onder de Libische kust, waar scheepjes van de Italiaanse marine en van de grensbewaking van het Vierde Rijk (Frontex) heftig opstomen zodra een overvol rubberen pontje in zicht komt. Vervolgens wordt de levende have overgebracht naar de laars en verdeeld over de opvangkampen, hotels, hostalletjes, particulieren met een kamertje over etcetera. En dat allemaal terwijl Italië financieel zwaar aan de luchtslangen ligt.
Hetzelfde geldt trouwens voor Griekenland, dat officieel ruim 62.000 migranten uit Erdoganistan heeft gehuisvest en als de dood is dat de vermaarde deal tussen de junta's van Ankara en Brussel het niet zal houden. Die vrees kreeg vorige week vrijdag een kontje toen ineens 4 bootjes met in totaal 200 Afrikaanse vluchtelingen op Lesbos arriveerden. Misschien nog zo erg niet, maar de betrokken reizigers vertelden, dat ze voor hun enkeltje Griekenland waren ondergebracht in kampementen in het noordwesten van Turkije, waar nog duizenden lotgenoten op de pont zaten te wachten en die sinds een paar dagen niet meer werden bewaakt door officiële smurfen. Erdogannef zou toch niet ... Er is een oplossing voor dit formidabele en schrijnende probleem: stoppen met het pushen van lentes en het kweken van conflicten terwille van de toch al vette spaarvarkens van de 1 procent en de slippendragers ervan. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 januari 2017
zaken zijn zaken