Skip to main content

Paul, John, Ernst en Young

dinsdag 16 juli-2013
Zouden we bijna nog wat vergeten. Vorige week wist het dagvod NRC te toeteren, dat de
cijfernerdsfirma Ernst & Young bereid zou zijn 50 meloen te schokken om alle partijen in het dossier rond Landis een onverwachte trilling in de erogene zones te bezorgen. Die hadden er overigens lang genoeg op moeten wachten. In 2002 maakte de curator namelijk al zijn entree bij het gefaljeerde ICT-vehikel en redelijk snel daarna kwam naar boven geborreld, dat een oliebol bij EY wel erg nadrukkelijk had zitten snurken bij het wassen en watergolven van de jaarrekeningen. Vandaar die 50 meloen.
Waarom wij zo nodig daar nog eens op moeten terugkomen? Nou, omdat wij over de baasjes van voornoemd vehikel, Paul Kuiken en John Bus, indertijd nog wel eens iets geknord hebben. Inclusief wat intrigerende connecties met het Terra Vitalis-complex onder leiding van avontuurlijk ondernemer Hansje Noomen, met een ICT-figuur uit het liquidatieproces en een bef die stevig in touw was voor Willem Endstra (rip). Over het ondeugende circuit zullen we maar zeggen, dat we in het epistel van de NRC helaas niet zijn tegengekomen (1).
En nu we toch bezig zijn over EY. Vanochtend klaagde het Belgische dagvod De Tijd, dat op de Brusselse beurs een schandvlek huisde. Opportunity Investment Management (OIM). Een Brits bedrijffie onder leiding van een stel Nederlanders, met een ingenieursburootje in Duitsland en een frisdranklijntje naar China. Een constructie die in elkaar zou zijn gehangen om zich zo adequaat mogelijk te verschuilen voor de Britse en Belgische toezichthouders. Temeer daar OIM zich naast wat ingenieursgepiel ook zou bezighouden met ingewikkelde financiƫle transacties. Nederlandse namen? Marius Ritskes, Jos Haag, Mercurius Beleggingsmaatschappij, Budeste Maastricht BV, Deterink Advocaten en Notarissen en Ronald A. Verhoef. Zegt ons zo niks. Maar wat niet is kan nog altijd nog komen. Oh, btw, de boeken worden netjes bijgehouden door.....Ernst & Young. Oei. Nou maar hopen dat ze daar inmiddels een wekker hebben aangeschaft.

1 ) Leef u gerust uit op onze zoekmachine. Tenzij u aan de Nijmeegse Vierdaagse meedoet. Dan heeft u wel wat anders aan uw hoofd.

Klik hier om uw reactie toe te voegen