Skip to main content

Op naar de toekomst

maandag 4 februari-2013
Heeft U ook zo genoeg van dat eindeloze gezeur over kleinigheden? Redden we een bank, gaat het eerst over het marktconforme salaris van de nieuwe bestuurder en daarna over het terugpakken van bonussen van voormalig bestuursleden. Trappen en zeuren, wat zijn we daar goed in, maar kansen pakken ho maar. Eindeloos geklaag van mensen met een AOW uitkering, iedereen levert toch in? De bijstand bestaat toch ook alleen nog maar op papier, dat weet iedereen. Werken meneer, blijf je gezond van, je vereenzaamt niet en bovendien doen 65+ers dat in de VS ook. Solidariteit toch.
En neem nou zo'n nieuw voornemen van de EU, om te komen tot modernisering van de sociale voorzieningen en de arbeidsverhoudingen binnen de Unie. Laten we wel wezen, al dat gedoe over CAO's, arbeidsrecht, pensioen en werktijden. Toch niet van deze eeuw, 24 uurs economie en 365 dagen per jaar aanpakken. Dus terecht EU dat jullie CAO willen verbieden en het ontslagrecht willen beperken, die dingen worden toch niet nageleefd, vakbonden zijn iets van de vorige eeuw en dan komt er weer wat burocratie vrij om de dingen te doen die ├ęcht nodig zijn. Overigens, jongeren zijn uitstekend zelf in staat om met hun nieuwe baas zaken te regelen, heb je niks anders bij nodig.
En wat er echt nodig is? Denk aan de onveiligheid op straten en pleinen, de dreiging van aanslagen, sociaal verzet tegen moderne energievoorziening en meer van dat moois. Gelukkig zijn er voor de bestrijding daarvan nieuwe kansen. Uiteraard komen die nieuwe technologie├źn voor vrede en veiligheid niet uit de EU, maar uit de VS. Jammer, maar kopen dat spul, is iedereen bij gebaat. Als je zo'n drone kan koppelen met de nieuwe gezichtsherkenning software en de infrarode technologie om dwars door muren te kijken inbouwt, dan heb je echt geen identiteitsbewijs nodig om je voordeur uit te gaan. Dat geeft pas een veilig gevoel.

Klik hier om uw reactie toe te voegen