Skip to main content

Octopussy (462)

zondag 30 september-2012
Wij vielen bijna van de plank! Robbie van de Rhee is niet dood, hij leeft. Na twee maanden radiostilte is hij weer uit zijn hol gekropen om op zijn site een nieuw fata morganaatje te baren over het faljissement van Uniwall. Nou kunnen we er een paar smakelijke gehaktballen van maken (en we beloven hierbij plechtig, dat dat binnen zeer korte tijd ook gaat gebeuren), maar first things first. Eerst even wat meer zicht op een ander bedrijf dat vriend Van de Rhee in recordtijd naar de kloten heeft geholpen: Communication Support International BV (CSI). Een prettig lopend reclamebureau met zowel nationaal als internationaal een forse cliëntèle en een uitgeverij met zes tijdschriften. Op een goeie of kwaaie dag (het is maar welke bril je gebruikt) besloot de eigenaar zijn bedrijf in de etalage te zetten. En wie drukte al vrij snel zijn neus tegen het raam? U mag niet meer meedoen. Met veel pomp en een onsje circumstances kwam er een Bentley met chauffeur bij CSI voorrijden met achterin de gemankeerde schoonzoon van Maupie Caransa. De rest weet u wel zo’n beetje. Met een indrukwekkende kwastvoering schilderde Robbie zijn dure kennissen- en klantenkring, waaruit hij naar believen kon putten om CSI over te nemen. Iedereen in de gloria. Het personeel incluis. De papierwinkel werd afgewerkt door Roelientje Houwing. Robbie’s notariële tekkel in Bilthoven en dan weet u het inmiddels ook wel.
Rond mei 2003 was CSI volgens de officiële gegevens de facto overgenomen door Film Finders International. Een van Van de Rhee’s gebakken luchtkastelen, waarvan zelfs de naam al sterk naar leentjebuur riekte. De maand erop was het meteen al raak. Maar dat was geen wonder, want Robbie had nu eenmaal een pesthekel aan het betalen van rekeningen en salarissen. Dat laatste deed onze vriend de das om. Het personeel bleek niet van de westenwind te kunnen leven en vroeg faillissement aan. Bovendien was de huisbankier niet blij met de manier waarop Robbedoes de debiteuren verpandde. Volgens de kredietverschaffer waren de pandlijsten onvolledig cq. incorrect en had Robbie ze willens en wetens een Hans Klokbehandeling gegeven.
Goed, curator Van der Meer erbij. En die constateerde al gauw dat mr. Bentley in de zes maanden die hij bij CSI aan het stuur zat een ferme greep uit de CSI-kas had gedaan en bijna 175.000 euro had overgeheveld naar respectievelijk RBG (Van de Rhee Beheer Group Holding), KR Investments, de privérekening van meneer zelf, de portemonnee van meneer zelf en de privé rekening van mevrouw M. Been (de toenmalige vriendin van meneer). De curator verzocht Robbie om hem met name over die privéactiviteiten enige helderheid te verschaffen. Of dat ook ten volle is gebeurd of dat de beklagenswaardige curator met een kluitje Bona bekwaam het riet is ingedirigeerd valt niet helemaal uit de voorhanden zijnde stukken te destilleren.
Maar het was niet het enige probleem waarmee de curator werd opgezadeld. Zo stond er een schuld van een kleine 7½ ton open, die onder andere was ontstaan door rekeningen vrolijk te laten voor wat ze waren en een zevental werknemers het salarisbos in te sturen. Verder stond er bij de firma Atticon Immo nog een huurschuldje van ruim 23.000 euro open, was Peereboom en Koggeschip Communication voor bijna 50 roodjes de boot ingegaan en zouden de belastingdienst en het UWV graag nog zo’n 169.000 ballen willen vangen. Overigens behoorden die privé-strapatsen tot het vaste patroon van over- en uitnemer Van de Rhee en wij zijn dan ook qq. uiterst nieuwsgierig of de blauwe brievenbrigade zich ooit geroepen heeft gevoeld om naar aanleiding van al deze naar fraude stinkende gevalletjes deze uienkruier eens flink bij de keurige stropdas te vatten. Hoe dit zij, curator Van der Meer wenste blijkbaar niet bij de neus te worden rondgeleid en is tot juridische stappen overgegaan. Zijn laatste verslag van januari van dit jaar maakt tenminste melding van een strafrechtelijk onderzoek. Gevoegd bij de aangiftes van Tommy Telecom en Uniwall mogen we concluderen, dat er voor Van de Rhee een lagedrukgebied onderweg is. Fata morganaatjes op zijn website of niet. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen