Tussen premies en piraten (064)

28 februari 2017
Hits: 533

donderdag 6 september-2012
We hebben het hier al vaker gehad over Sjaak van Ek, tussen 2002 en 2006 CEO van zowel Fortis ASR als ASR zelluf. Een verzekeringspraam, die niet zo lang na het vertrek van kapitein Sjaak een zootje vulles aan boord bleek te hebben waarvoor wij met zijn allen de rekening kregen gepresenteerd. Na zijn afscheid had Sjakie kennelijk geen zin om een beetje met zijn ballen te gaan zitten spelen. Ballen? Ballen? Kan geen toeval zijn: in 2008 werd hij RVC-opperhoofd bij FC Utrecht, waar de ballen soms wel heel frivool rollen. Maar ook buiten het stadion was Sjaak actief in de sfeer der hotemetoten, hoge pieten en bolle bonzen. Zo bleef hij bijvoorbeeld tot een paar maanden geleden ook RVC-opperhoofd van Soweco. Een vehikel dat ten doel heeft mensen die er wat los bijhangen in de samenleving in het gareel te duwen. Onder het motto: “Bij ons staat de mens centraal”.
Typisch Sjaak. Een echt mensenmens. Hoewel, hij heeft wat dat betreft zijn zwakke momenten. Neem nou de manier waarop hij in het najaar van 2004 Marcel van den Berg in de hoek zette. De stuurman van het langzaam wegzakkende verzekeringsscheepje Hestia/PSL had toen ten einde raad een zwartboek tussen twee kaften geperst over de wantoestanden die aan boord werden veroorzaakt door Sjakie’s ondergeschikten Robbie Beumer en Jantje Eichner. Wij hebben hier al heel wat kwootjes uit die macabere roman de revu laten passeren. Maar als we het verhaal mogen geloven wilde CEO Sjaak geen kennis nemen van de inhoud. Om dit aan kruimelaar Van den Berg duidelijk te maken stuurde mensenmens Van Ek hem het volgende briefje:
“Geachte heer Van den Berg,
Op maandag 4 oktober heeft de heer Jord van den Berg aan mij persoonlijk het dossier overhandigd dat hij van u gekregen heeft. Op basis van een korte toelichting van zijn kant en uw verzoek om dit materiaal niet zonder uw toestemming met anderen te delen, heb ik besloten om dit dossier ongelezen per ommegaande naar u terug te sturen. Indien u dat wenst kunt u het inbrengen via de lopende contacten tussen de juridische vertegenwoordigers van u en Fortis ASR. Dit heb ik ook aan mijn collega’s in de hoofdirectie van Fortis ASR gemeld
”.
Bestuursvoorzittertje hè, die Sjaak! Wil helemaal niet weten wat er binnen zijn bedrijf gebeurt. En gij geleuft dat? Onze tweede voornaam is Thomas. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 533
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch