Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (118)

01 juni 2015

donderdag 21 maart-2013
Zo. Het is nu officieel. Aan de overkant van het plasje. Na het uitbreken van het koterhopsschandaal rond goeiedoelenicoon Jimmy Savile en zijn friends in high places kwam er een intern onderzoek op gang bij de nationale smurfenorganisatie. Wat bleek? Dat info over kindergebruik door politici, hoge zakenpiefjes, hoge ambtenaren, hoge poederpruiken, echte BE-ers en meer wat de hemel was ingeprezen niet toegankelijk was voor gewone snuffelsmurfen. Want stel je voor dat ze die info voor een grijpstuiver lieten lekken naar de pers! Dat zou maar onrust veroorzaken. Smurfen uit de top van de pikorde en het crème de la crème uit de rijen der nulnullen zorgden er om die reden voor dat alles achter slot en grendel bleef. Alleen als het nodig was om een koterhopser uit de hoogste categorie om de een of andere moverende reden onder druk te zetten, werd er stilletjes wat gejokerd met het voorhanden zijnde materiaal.
Nu er ondanks de stringente maatregelen wat drab op de kinderhoofdjes terecht is gekomen zijn er intern bij de nationale smurfenorganisatie maatregelen genomen om dit soort praktijken in de toekomst uit te bannen. Hoe heet het ook weer? Men heeft lering getrokken. Waar hebben we dat eerder gehoord? Bovendien betekent die getrokken lering niet dat het ouwe materiaal nu van zijn sloten en grendels wordt ontdaan. Dus de VIPs die zich bijvoorbeeld bij Elm Guest House tegoed deden aan vers jongetjesvlees uit lokale kindertehuizen of exclusief Pools jongetjesvlees dat via Amsterdam werd aangeleverd kunnen gerust zijn.
Cliff Richard op een strand in Thailand: “Power to all my friends”. Zo is het en zo zal het altijd blijven. Transparantie? Our ass. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort