Skip to main content

Tony's Downing

Hits: 317

donderdag 24 januari-2008
Als ze aan de overkant van het plasje even gas geven dan wordt Tony Blair van ze langzalzeleven geen eerste president van Europa. Wat is er namelijk gebeurd? Het Informatie Tribunaal heeft gisteren beslist dat de regering Brown op de proppen moet komen met het eerste vod dat Tony indertijd schreef met betrekking tot Irak. Daarin legde hij aan de dummies in zijn regering uit waarom Engeland zich z.i. moest aansluiten bij het voornemen van de Bushesmannen om Saddammeke cs. aan een galg te laten uitwaaien.
De o zo keurige Lord Hutton had in 2004, tijdens zijn onderzoek naar de dood van de gezelfmoorde wapenexpert David Kelly, ook al eens naar dat vod gezocht, maar hij kon het toen niet vinden. Nee, nee. Maar het is er wel. En een hele meute van anti-oorlogsfanaten en conspiracyliefhebbers hebben het rotsvaste geloof, dat in het bewuste document ook al Saddammeke's bezit van biochemische bommen en granaten aan bod komt. En dat ie die binnen 45 minuten bij ons op tafel kon mikken. Als dat er inderdaad in staat dan is meteen bewezen dat het vod wel degelijk een rol heeft gespeeld bij de latere beslissing van Blair en Co. om Saddammeke te lijf te gaan. Iets wat Blair & Co altijd stijf en strak hebben ontkend.
De Britse regering kan nog een keer een hoger beroepje aantekenen. Maar het ziet er somber uit voor de club in Downing Street. En voor Tony natuurlijk.
Er is trouwens binnen deze context nog een vodje dat nooit boven water is getakeld. Dat is Tony's briefje for Jan Peter's eyes only. Een briefje dat een rol heeft gespeeld bij de beslissing van Klootviool's regering toentertijd om steun te verlenen aan de Amerikaans/Britse wandaden in Irak. Dankzij de geilheid van Wouter Kabouter en zijn aanhang om mee te regeren is dat vodje en andere documentatie altijd buiten ONZE controle gebleven. En wees eerlijk, dat kan niet. We zijn met kutsmoezen in een oorlog verzeild geraakt. Een oorlog!!! Mogen we asjeblieft dan wel even weten waar die oorlog eigenlijk over ging? Of hoeven kiezers dat niet te weten?

Klik hier om uw reactie toe te voegen