Skip to main content

Gekef over de JSF (003)

08 april 2017

woensdag 18 januari-2012
Vorige week kwam minister van Oorlog Hans "Hik" Hillen weer eens helemaal voldaan terug uit de USSA. Daar had ie met collega Leon Panetta gebabbeld over de laatste Cito-toets van de Joint Strike Fighter. Tot nog toe wisten we niet beter of het zag er allemaal zwaar vagina uit. Maar volgens Hansepans was het fundament onder de opvolger van de inmiddels met een baard rondvliegende F-16 sterker geworden en zijn de problemen oplosbaar.
Nou mag het rollen van een joint geen probleem zijn, maar dat striken en fighten zien wij nog niet zo snel gebeuren. Van ons hoeft dat trouwens helemaal niet, maar daar gaat het hier niet over. Kort en goed, Hansje helemaal blij als blik. Het mag een paar centen kosten, maar dan krijgen we ook wat.
Denkt ie. Maar wat zag ons lodderig oog vanochtend? Dat er in de winkel van Leon een rapport is gelekt. Daarin staat, dat de haak die bij een landing op een carrier wordt gebruikt om de doodskist tot stilstand te brengen te dicht op de wielen zit. Schijnen ze die methode toch acht keer geprobeerd te hebben. Gelukkig met een simulator, want anders waren er acht prototypes de zee ingehobbeld en was de leveringsdatum verschoven naar 2030. Een oplosbaar probleem? Zal wel. En bovendien kunnen de nieuwe lorren ook rechtstandig landen (toch?). Maar wat "Hik" Hillen bedoelde met dat sterker geworden fundament mag Jack Daniels weten.
Overigens blijken ze aan de overkant van het plasje nog een ander fucking problem te hebben. Het lijkt erop dat de JSF niet in staat is om de uit de Britse meccanodoos gefrummelde Asraam air-to-air missiles af te schieten. En dat allemaal net nu we bezig zijn om in het Midden-Oosten onze positie te consolideren, Afrika te heroveren en een cordon sanitaire aan te leggen rond China en Rusland. Da's effe lekker. Je zou je bijna in de drank storten. Of een Joint fabriceren. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Gekef over de JSF