Man van staal (001)

08 april 2017
Hits: 332

woensdag 15 juni-2011
Vorige maand mochten wij in het dagvod Cobouw lezen, dat de boel verslonst op de plaatsen waar gebouwd wordt. Tijd voor een kwootje. Komt ie:

"De gedwongen bezuinigingen hebben niet alleen gevolgen voor de banen bij bouwbedrijven. Bouwbedrijven snijden met name in hun overhead en ook op toezicht. Dat vertaalt zich in slechtere kwaliteit op de bouwplaats".

Aldus Erik Staal, het baasje van woningbouwcorporatie Vestia. Is misschien ergens in een zwerfspijker getrapt. Of heeft een veegje kalk op zijn dure pantalon gekregen. En geeft dan in Cobouw meteen gas.
Want die zorgzame meneer Staal is niet zo maar iemand. Zijn Vestia is de grootste opdrachtgever in de sociale sector en hij verdient er dan ook naar. Een kleine half meloen euro per jaar. Zijn ze in Den Haag wel een paar keer over gevallen. Riepen dat dat eigenlijk niet kon. Maar daar had Erik geen boodschap aan. Die had andere zorgen. De kwaliteit op de bouwplaatsen in het Koninkrijk der Nederlanden!! Dat geldt dus ook voor Bonaire, onze nieuwe randgemeente. En laat onze Erik daar nou een pandje hebben gekocht. Jawel. Naar verluidt voor een kleine anderhalf meloen dollar. Dat heeft ie vervolgens laten ruimen en op die plek verrijst momenteel een mega-villa met guesthouse. Mag dat spulletje kosten? Naar verluidt in ieder geval zo'n 2,5 tot 3 meloen dollar. En nou maar hopen dat de bouwplaats er een beetje knappies bij ligt als meneer Staal naar de vorderingen komt kijken. Want voor je het weet sta je in Cobouw.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Aantal keren bekeken: 332
Man van staal

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch