Remkes (009)

26 maart 2017
Hits: 387

maandag 21 februari-2005
Om eens lekker de moderne democratie op te snuiven zijn BN-ers als Job (1), Geert en Alie (2) in het recente verleden al eens achter die mevrouw met die stenen fakkel neergestreken. Dzjob heeft daarbij kennelijk de smaak te pakken gekregen, want samen met vier andere niet-gekozen collega’s en Thommetje de Graaf is hij opnieuw voor een weekje naar de overkant van de plas geweest. O, en niet te vergeten met Johan Tsunami Remkes. Die was mee om eens intiem met collega’s en hoofden van dienst te babbelen over baardbestrijding, inperken van de burgerrechten en andere ongein.
Nou Johan vielmet zijn giegel in de Groningse boter. Want wie werd precies tijdens zijn bezoek tot opperhoofd van alle Amerikaanse veiligheids- en spionagediensten benoemd? John Negroponte. Een icoon van de democratie. We hoeven alleen maar te denken aan John’s optreden in Honduras om zijn uitverkiezing van harte toe te juichen.
Dat was in de eerste helft van de jaren tachtig toen Johnnyboy daar ambassadeur was. Hij werkte er (min of meer stilletjes) jarenlang nauw samen met legerleider Gustavo Alvarez Martinez, die in die heikele Iran-Contra periode ondermeer verantwoordelijk was voor het unieke optreden van Batallion 316.
Een doodseskader dat zorgde voor de verdwijning van meer 140 vakbondsmensen, studenten en andere linkse oproerkraaiers. Het Batallion vestigde verder nog een indrukwekkende reputatie met het martelen van gevangenen. Geïnstrueerd door leden van het Argentijnse Batallion 601 waarover wij in het artikel “Steekspel rond een uraniumdeal” al een bloederig boekje hebben opengedaan (3). Abu Ghraib avant la lettre.
Geen wonder dus dat Negroponte zijn vriend Alvarez Martinez in 1983 in Washington voordroeg voor de “Legion of Merit”. Een medallie die toenmalig president Ronald Reagan hem gaarne verleende. Op grond van zijn verdediging van de democratie.
Dezelfde strijd die nu ook in en door Nederland wordt gevoerd. Met volle steun van John Negroponte, die kortelings ook in Irak een geweldige indruk heeft achtergelaten(4). En we moeten er niet van opkijken als Johan straks eveneens een vetleren Legion of Merit-medallie krijgt opgespeld. Vanwege zijn inzet voor de democratie in de Antheunisstraat, onder de lakens, bij een glaasje wijn, in de sauna, in Thailand, Brazilië en op andere plekken waar de vijand dreigde toe te slaan. Als dat gebeurt kan wat ons betreft de vlag uit.

(1) Vinden die Angelsaksen een geinige voornaam
(2) Volgens de Telegraaf, hoewel de opties Haiderabad, Timboektoe of de Far Oer eilanden ook valide zijn. De marine staat voor niks. Ten bewijze daarvan verwijzen wij wellicht ten overvloede naar de verklaring van regeringsonderhandelaar en political researcher bij het Europees Parlement Peter Kipuw in het artikel “Torpedo aan bakboord (14)” van afgelopen vrijdag. Vice-admiraal Klaver zou de vrolijke order hebben gegeven een ongebruikelijk gat aan te brengen in de voorruit van Kipuw’s jeep.
(3) Zie daarvoor de site van de Morgenster.
(4) Zie op deze site het artikel “Negroponte is back” van 11 januari jl.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 387

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch