Wie volgt?

Hits: 251

dinsdag 12 april-2011
Toegegeven, het gaat niet zo vlotjes om Khadaffi naar Venezuela te laten verhuizen. Maar de "freedomfighters" in het oosten van Libiƫ zijn gelukkig al wel in staat om olie in de ramsh te gooien. En daar was het per saldo toch om te doen. In Ivoorkust hebben we het na wat heen en weer terreuren ook aardig voormekaar. Hebben nog niet veel in de etalage, maar er is olie gevonden en ze hebben nog wat leuke voorraadjes goud, uranium en diamant in de grond zitten. Ook nooit weg. Vraag is waar we nu verder moeten democratiseren. Angola misschien? Dat is na Libiƫ het grootste olieproducerende land in Afrika. Hmmmm.
Gisteren meldden verschillende mainstreamvodden dat er 6 miljard dollar zoek is op de begroting van Angola. Heeft het Amerikaanse onderzoeksburo Global Finance Watch "ontdekt". De Angolese regering ontkent het bericht. Maar:

"De regering wordt al lang beschuldigd van corruptie en het misbruik van de olierijkdom van het land. Het grootste deel van de 18,5 miljoen Angolezen leeft in armoede".

Nou hangt het een beetje af van het aantal mobieltjes, facebooks en andere democratische verworvenheden of er binnenkort al een "volksopstand" kan worden georganiseerd. En hoeveel NGO's tot iets moois te prikkelen zijn. Moet lukken. Op naar een no-fly zone. Leve onze democratie!

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 251

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch