Van Estoril naar Zandvoort (073)

maandag 8 juni-2009
Ten tijde van de mega anti-Demmink demonstratie van het afgelopen weekend in Haarlem werden wij gewezen op iets kleins maar fijns uit de X-dossiers van kindervriend Dutroux. Allereerst de verklaring van ene Catharina op 20 februari 1997. Ze zei de dochter te zijn van een rijke zakenpief die lid was van een euronetwerk van uilenballen. Die ballen gingen zich te buiten aan sadistische potjes kinderhopsen. Hun organisatie had kreun- en steunpunten in Italie, Zwitserland, Belgie en Nederland en had zijn afzichtelijke hoofdkwartier in Zurich. De locatie waar volgens Catharina deze kinderliefhebbers hun hobby beoefenden was een gebouw in Dordrecht. Een voormalig pakhuis waarvan de zolder in gebruik was van een gezellig hoopje Adolf-believers. Tijdens de activiteiten van de heren viel er af en toe wel eens een schoonheidsfoutje te noteren en overleefde hun jeugdig slachtoffer de wedstrijd niet. Het stoffelijk overschot zou in die gevallen zijn overgebracht naar een vleeswaren- en conservenbedrijf in de Rotterdamse Van Helmontstraat. Het doel moge duidelijk zijn. Eet smakelijk.
En dan zat er in de X-dossiers ook nog een anonieme brief, daterend uit 1996. Daarin was sprake van een secte van pakembeet 300 man, bestaande uit beffen, kadi's en hoge smurfen. De leden van de club hielden genoeglijke bijeenkomsten in de provincie en als tussendoortje werd er gehopst met koters. Een klokkenluider cq.-ster die aanklopte bij een loketsmurf kwam van een koude kermis thuis en verdween kort daarna (1). In de brief werd villa Nijenhuis op het landgoed Westerflier in Markelo als favoriete locatie aangeduid. Een lekkere stille omgeving, waar eventueel gegil van een koter al gauw kan worden toegeschreven aan een Vlaamse Gaai met groeistuipen. Het huis zou lichtjaren in bezit zijn geweest van een adellijke familie (Schimmelpenninck, red. KM) en na de oorlog een tijd hebben gediend als internaat voor meisjes met sociale en psychische problemen. Je zou bijna zeggen kat in het bakkie, maar laten we het netjes houden.
Net als in Belgie en net als bij de door Vervloesem opgeduikelde Zandvoortse prentjes blijft het de vraag wat er met deze gegevens is gebeurd. Of nee, laat ook maar zitten. We kennen het antwoord al. Stay tuned.

(1) Vgl. de verdwijning van kinderarts Joyce Labruyere in 1991. Ze bleek vermoord te zijn. Haar dood zou te maken hebben met hopsfeesten in Woerden, waarbij ondermeer een Rotterdamse OvJ uit zijn bol en zijn jurk ging.
(2). Voor de liefhebbers. Dit artikeltje heeft betrekking op de inhoud van proces-verbaal nr. 150.006 uit het dossier Dutroux, dat wordt vermeld op de wetenschappelijke Britse site "Institute for the study of globalisation and covert politics" (zie).

Van Estoril naar Zandvoort

  • Hits: 834
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch