Skip to main content

Krom (002)

09 april 2017

maandag 31 maart-2014
Hij liegt dat ie barst. Hij lijdt aan tunnelvisie. Of hij is slecht voorgelicht. Op 28 maart jl. lieten wij ons ledlampje al schijnen over de uitspraak van prez Obomba, dat de Amerikaanse inval in Irak niet zo erg was als de gebeurtenissen op de Krim (1). Onze geweldige changer deed dat tijdens zijn recente bezoek aan het land van kindervriend Di Rupo (2). Maar dat was niet de enige uitglijer.
Op 17 maart jl. vergeleek Kleintje Muurkrant de feestelijkheden in Kosovo in februari 2008 en die op de Krim zes jaar later. Aan de vooravond van beide feestjes had de NATO zich verbonden met de achterkleinkinderen van een Oostenrijkse schilder/schrijver/schreeuwer uit de vorige eeuw. In Kosovo ging triomfantelijk de vlag uit. In Oekraine ging ie halfstok. Wat zei Obomba daarover? Komt ie:

“The Russian leaders have further claimed Kosovo as a precedent, an example, they say, of the West interfering in the affairs of a smaller country, just as they're doing now. But NATO only intervened after the people of Kosovo were systematacally brutalized and killed for years. And Kosovo only left Serbia after a referendum was organised not outside the boundaries of international law, but in careful cooperation with the United Nations and with Kosovo's neigbours”.

Boeleboelebullshit. Allereerst heeft onze vredeshavik het over het Kosovaarse volk. Hij bedoelt uiteraard de Kosovaren van Albanese afkomst, niet de Servische minderheid. En suuuuure, die minderheid was altijd keurig behandeld. De enigen die zwaar te lijden hadden gehad waren die Albanese Kosovaren. Dit terzijde. Het enige referendum dat ooit is gehouden in Kosovo dateert uit 1991 en werd geboycot door de Servische minderheid die de bui zag hangen. Careful cooperation met de VN? Toen? Echt niet. En de buren? Nou, misschien één buur. Maar meer niet.
Obommetje weet altijd wel heel parmantig zijn lesje op te lepelen, maar dat lesje deugt vaak niet. Vraag is dus: is ie slecht voorgelicht, lijdt ie aan tunnelvisie of staat ie gewoon plat te liegen? Invullen naar keuze. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 van “Krom”.
(2) Er wordt de laatste tijd weer voorzichtig schande gesproken van de vuige aantijgingen in de richting van Elio. Dat ie vroeger knaapjes hopste. Voor u misschien gaat twijfelen verwijzen wij u graag naar aflevering 67 van de serie “Van Estoril naar Zandvoort” dd. 27 april 2008. Elio? Puppet on a string.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017