Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (169)

01 juni 2015

maandag 3 november-2014
Het gaat de goeie kant op. In koterhopsaland. Er heeft zich achter onze blanke top der duinen een nieuwe getuige tegen Joris Demmink gemeld. Een zakenpief. Die zegt dat ie in 1995 op een exclusief feestje is geweest. Waar was dat feestje? Nou, niet hier. In Praag (1). Daar zag hij ome Joris sensueel frutselen met twee jongens van max 15 à 16 jaar in een Rondo à la Turc (2). Verdere details ontbreken nog. Dus blijven we voorlopig met een paar vragen zitten. Wie waren er bijvoorbeeld nog meer op dat feestje? En kunnen die de verklaring van voornoemde pief over deze Praagse close encounter of the first kind van Joris bevestigen? Waar vond het delict plaats? In het toilet, in de bezemkast, op het biljard, onder de tapkast, in plain sight? Waren die twee boys de enige hopsobjecten die voorhanden waren of moest de rest van het gezelschap naar een draaideur?
Zomaar een paar vragen die bij je opwellen en die je graag beantwoord zou willen zien. Maar misschien komen ze morgen nog aan bod in 010. Daar buigt een kadi zich over de zaak die Joris heeft aangespannen tegen het AD. Twee jaar geleden heeft het dagvod namelijk op straat gemieterd dat onze voormalige secretaris generaal annex justitiële begrafenisondernemer minderjarige lustobjecten betrok van een Haagse vleesmeester. Dat nam Joris niet. Hij wilde rectificatie en een tonnetje voor aantasting van zijn o zo goede naam.
Dan naar de andere kant van het plasje. Ook daar is een nieuwe getuige opgedoken tegen de al onder vuur liggende conservatieve oud-minister Leon Brittan en twee vroegere parlementsleden van dezelfde polletieke kleur (3). Ene “Nick”. Geen toeschouwer. Een slachtoffer. Tussen zijn elfde en dertiende jaar werd hij door oom Leon en zijn twee geloofsgenoten zeker tien keer uiterst gewelddadig gehopst. Op zogenaamde “abuse parties” in luxe appartementen op het Londense Dolphin Square. Een plein waar zich veel high society heeft genesteld. Maar ook snuffelsmurfen van MI5 en MI6, onder wie de in 2010 in een tas teruggevonden Gareth Williams (4). Na veel wikken en evenveel wegen meldde Nick zich kortgeleden bij de smurfemarij om zijn verhaal te doen. Aanleiding was de eilie die met name via de dagvodden was ontstaan over de benoeming van Elizabeth Butler-Sloss tot akela van het nationale onderzoek naar deftig koterhopsen van zo'n dertig tot vijftig jaar geleden. Terwijl Nick door de door hem als serieus ervaren recherchesmurfen voorzichtig werd afgepeld, verdween afgelopen week ook Elizabeth's opvolgster Fiona Woolf van het tapijt. Vanwege haar connectie met oud-minister Brittan, die ook op de bezoekerslijst van Elms Guest House prijkte. Samen met onderandere de naar Barbados uitgeweken popzanger Sir Cliff Richard aka Kitty. Op naar de volgende foute kandidaat. Want volgend jaar zijn er verkiezingen. En dan heeft die gozer van Cameron liever geen grote golven in de pers. Goh, wat een nieuws allemaal. Deze beat goes certainly on. Stay tuned.

(1) Joris was vaker in Praag om van de lente te proeven. Ondermeer in de Pinocchio-bar. Daarover hebben wij in deze serie al vaker kond gedaan.
(2) Boertige verwijzing naar de Turkse affaire waarbinnen Joris acteerde. Zie eerdere artikelen in deze serie.
(3) Zie voor Leon aflevering 167 dd. 29 oktober 2014.
(4) Zie voor Gareth de afleveringen 7 tot en met 11 van de serie “Staatsgeheim” uit het jaar 2012.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort