Skip to main content

Snuffelbröd (009)

05 april 2017

vrijdag 26 augustus-2011
De duistere zaakjes van Far West, de Dubaise outfit van import-Nederlander Valery Lunev en consorten, moeten aardige pegels opleveren. Alleen zijn ze niet scheutig met gegevens daarover. Maar dankzij Duitse bronnen weten we in ieder geval dat dochter Far West Gulf in 2008 23 meloen dollar ontving van Sinopec, de Chinese staatsoliemaatschappij. Voor een ordertje in 2009. Verder nog 38 meloen van een consortium van drie middenoostelijke families: de Libanese Hariri's (van wie pappa in 2005 gekeeld werd), de Saoedische Al Faisals en de Pakistaanse Sharifs; 16 meloen van een groepje Iraanse ondernemingen en in totaal 68 meloen van een groep, waarin zowel een paar kolendelvers uit de Ukraine als een stel Duitse nucleair-technische bedrijfjes vertegenwoordigd waren. Om wat voor handel het ging is duister gebleven, maar het ging via offshorecontactjes, dus helemaal kosher zal het niet geweest zijn.
Zouden zo'n eenzame fietser als Piet Hein Donner en zijn speursmurfen er nou weet van hebben dat een uit Wit-Rusland geïmporteerde geheimschrijver met een Nederlands paspoort zulke louche dingetjes doet vanuit Dubai? Of immigratie-farizeeër Leers, die uit eigen ervaring weet hoe snel je buitenslands in twijfelachtige zaken terecht kan komen?
We zitten dan wel niet in de Tweede Kamer, maar we gaan daar toch eens wat vraagjes over stellen. Kijken wat we vangen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017