Skip to main content

Zukadelapjes bij het ontbijt (004)

07 april 2017

donderdag 7 februari-2013
Holy shit. Dat was effe schrikken. Zagen we daar maandagavond bij het programma Opgelicht ineens vrij langdurig Cor van Erp in beeld. De SP-voorman en leraar middelbaar beroeps onderwijs uit Bernheze die ooit een zeperd laadde bij het op kweek zetten van wat losse poen in Groen Invest Nederland en later zich bij Terra Vitalis liet inpakken door Willem baron Schimmelpenninck van der Oije en Jur van Dalen. Waarom zat Corretje bij dat meisje van Hertsenberg? Nou, Corretje was alweer besodemieterd. Een stel schavuiten die vanuit een boilerroom in Zwitserland opereerden hadden hem een pakket waardeloze aandelen in zijn gleuf geduwd. En hem niet alleen. Vriend Cor hoorde bij een kleine kudde redelijk verstandig ogende Nederlanders, die hetzelfde was overkomen. Bijna allemaal via de bank van Gerrit Zalm, maar dat was toeval.
Het werd een spannende uitzending. Een cameraploeg toog helemaal naar het land van de Tellgangers, skaipte naar Ierland, rommelde rond in Bosnië en kwam uiteindelijk uit bij twee Servische uit de kluiten gewassen broers. Die zouden aan de touwtjes trekken bij deze internationale club van laaienlichters. En het werd nog mooier. De speurneuzen van ons Hertsenbergje wisten de Nederlandse agent van die twee Servische spierbundels te achterhalen. Een meneer die zich van drie schuilnamen bediende: Robert den Hartog, Robert van Zuidewijn en Robert de Bourgonje. Ook geen figuur die je in staat achtte om een toch uiterst inventieve manier van poen verdienen uit te vinden. Dus bleven we aan het eind van de uitzending zitten met de vraag wie nou er werkelijk achter de schermen actief was bij deze juridisch gezien nog moeilijk te kraken vorm van zakkenvullen.
Overigens wisten voornoemde speurneuzen wel de echte naam van de Nederlandse jongleur op te vissen: Rabih Fadel. Huh? Rabih Fadel? Was dat niet...? Jawel, Rabih stond bij ons al eens in het zonnetje op 3 september 2012. Hij hoorde bij een Nederlandse kongsie die zich bezighield met het handelen in waardeloze aandelen (1). En daarbij kwamen de namen boven van luitjes met misschien wat minder spieren dan de door Opgelicht geserveerde Serviërs, maar wel met heel wat meer gogme. Lex Verhoef en Ron van Veldhoven. Intelligente heren, die ondermeer zaken deden met voormalig pornoboer Jurriaan Oerlemans, de broer van Reinout. Dus waarom Opgelicht na de babbel met Rabih niet een stapje verder is gegaan en deze snelle Nederlandse jongens voor de camera heeft getrokken is voor ons niet helemaal duidelijk. Maar misschien komt het nog. Stay tuned.

(1) Nog maar eens de site waar we onze info ophaalden.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Zukadelapjes bij het ontbijt