Ali Baba in Lybië (003)

05 april 2017
Hits: 505

maandag 7 november-2011
U kent ons een beetje. Tuurlijk hebben we Rainer F., die in juni van dit jaar samen met Michael S. erop uit trok om de arrestatie van de Libanese kunstfoezelaar Ali Aboutaam te coveren voor het ZDF, een mail gestuurd. Om te vragen of ie al wat kon vertellen over zijn bevindingen. Maar so far, no good. Geen echo.
Geen wonder eigenlijk, want de story bleek inmiddels bigger than life te zijn. In ieder geval groot genoeg voor de Zwitserse douanesmurfen om in diezelfde maand juni de kunstafdeling van de Geneefse freeport langdurig afgesloten te houden. Nee, nee, dat deden ze niet om de boel van een fris verfje te voorzien. Dat deden ze omdat er gestolen waar was aangetroffen. En niet zo zuinig.
Na die vondst bleef het bulderend stil. Geen enkele verklaring tegenover de trouwe slaven van de mainstream. Alleen Ali liet nog iets van zich horen na een paar daagjes in een kruipruimte te hebben doorgebracht. Volgens hem was er niks aan de hand. Heeft ie vaker geroepen, maar we raden hem aan om buiten de territoriale wateren van Egypte te blijven. Want in het land achter de kont van de sfinx van Gizeh heeft ie nog 15 jaar lik te goed. Drie keer raaien waarvoor.
Ondertussen heeft een Lybische expert van zich laten horen. Ene Hafed Walda. Die heeft tijdens een speech voor de American Academy in Rome zijn dank overgebracht aan de NATO voor het sparen van de Lybische gebieden die wiemelen van de oudheden. Hebben de bomdroppers keurig met rust gelaten. Ze gingen om de burgers te beschermen en wat deden ze? Ze beschermden de oudheden. En dat doen dit soort heren niet zonder daartoe stringente opdrachten te krijgen. Vanuit Brussel. Kennelijk toch iets geleerd van het gevalletje Irak. Want kapotte oudheden brengen minder op dan hele.
En dat brengt ons op een vermetele gedachte. Als ze in Brussel zo zorgzaam waren over het heel houden van de Lybische antiquiteiten, zouden ze dan ook verantwoordelijk kunnen zijn voor de vlekkeloze en haast militaire operatie om de Schat van Benghazi te heisten? En daarbij hun assets in de duistere kunstwereld inschakelden om ze voor de Nubische leeuwen te gooien als bijvoorbeeld nietsvermoedende douanesmurfen met hun maatje 44 per ongeluk door de operatie banjerden. Te vermetel? Vanwaar dan die stilte? Oooooh, ten behoeve van het lopend onderzoek! Waar hebben we die meer gehoord?
Trouwens, als we het toch over assets hebben. Aboutaam beschikt over uitstekende contacten met de Hezbollah en heeft al spinnend en kopjes gevend zich ook een warme mand verschaft in de USSA. Voelt u waar we heen willen? Het kan zo verwerkt worden in een thriller. Of een documentaire van Rainer F. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017
Aantal keren bekeken: 505
Ali Baba in Lybië

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch