Skip to main content

Oefening baart kunst

maandag 23 juli-2012
Ten tijde van het optreden van Captain Caveman’s Flying Circus op Manhattan was de Amerikaanse luchtmacht samen met die van de buren druk bezig met de oefening Northern Vigilance. Was een voorbereiding op een mogelijke baardaanval met overgenomen passagiersvliegtuigen en zou er de oorzaak van zijn geweest, dat niemand ingreep toen het echt gebeurde. Bijna 3000 doden.
Op 4 maart 2004 hield een stel NATO-smurfen een anti-terreur oefening bij Madrid, waarbij ervan werd uitgegaan dat een plukje bombaarden 200 dodelijke slachtoffers zouden maken. Een paar uur later ontploften echte bommen bij het Madrileense spoor. 191 doden.
Terwijl op 7 juli 2005 anti-terreur oefeningen aan de gang waren in een paar Londense metro-stations gingen in diezelfde stations en een bus echte bommen af. 52 doden.
Een paar uur voordat ridder Anders Breivik een jaar geleden overging tot zijn nauwkeurig geplande wandaden was een groep Noorse smurfen betrokken bij een anti-terreur oefening die exact uitging van wat Breivik even later voor het echie zou doen. 77 doden.
Op 20 juli jl. participeerden studenten van de Rocky Vista University in Denver in een oefening, waarbij ze werden geconfronteerd met een schietpartij in een bioscoop en het afgaan van een bom. In de nacht die volgde ging student James Holmes over tot zijn nauwkeurig geplande overval op een bioscoop in het aanpalende Aurora. Met een militaire uitrusting van naar schatting 20.000 dollar. Inclusief een bom. 12 doden.
Wat zegt u? Toeval? Sure.

Klik hier om uw reactie toe te voegen