Skip to main content

Letselschade (028)

28 februari 2017

vrijdag 26 juli-2013
Nee. Forget it. Leo Nipshagen heeft ons laten weten dat ie nog nooit een kwartje heeft gedoneerd aan befkosten voor Woutje van Loon. Die kwalijke informatie moest volgens hem bij ons zijn
geïnjecteerd door ene Christiaan van Assendelft van Wijck aka de Lama en als wij in die "viespeuk" geïnteresseerd waren dan raadde Leo ons aan om eens het internet te bestijgen.
Nou hebben wij niks met dierentuinen, maar om op gepaste afstand eens een blik te werpen op een onbekende lamasoort is voor ons best wel een uitdaging. Hoewel, onbekend. Er luidde een irritant belletje. Hadden wij in het recente verleden al niet eens wat over Van Wijck geboerd? Wij terugbladeren en jawel, op 27 maart 2013 dook hij in deze serie op naar aanleiding van een dramatisch verhaal in het paradijselijke Amsterdamse dagvod, dat zoveel compassie had cq. heeft met Spaanse zwerfhonden (1).
Woutje bleek na in 2009 in galop een villa in Brasschaat te hebben ontruimd zijn intrek te hebben genomen in een van Van Wijck overgenomen villa in het aanpalende 'sGravenwezel. De roerganger van de Waegener Group zat op het moment waarop het omschreven drama zich voltrok al een tijdje achter een streepjesbehang en zelfs voor Houdini was het onder die omstandigheden moeilijk geworden om aflossingen te plegen. Laat staan voor Woutje. Blijkbaar zag vriend Christiaan zijn kans schoon om met assistentie van zijn twee Colombiaanse herdershonden de belvilla te heroveren.
Ook al omdat voor 2014 de juridische overdracht in het balboekje stond. Kwam nog bij, dat de op Curacao wonende voormalige Amsterdamse stenenstapelaar uit het Endstra-tijdperk naar verluidt stevig op de ribben werd gezeten door de jongens en meisjes van de blauwe brievenbrigade van onze randgemeente. Dus wat rust in de tent zou welkom zijn. Nou ja, rust. Er hing ook boven zijn omstreden villa in 'sGravenwezel een zwaar wolkenpak. Maar meer daarover in de volgende aflevering. Stay tuned.

(1) Zie de hartverscheurende serie "Doggies" op de pagina Vervolgverhalen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017