Boerenbedrog (008)

woensdag 3 november-2010
Nee, ho, het zit toch weer effe anders. Wij maar denken, da's ook typisch, twee pakkies uit een stijf mohammedaans land als Jemen naar een paar synagoges in Chicago. Daar zou zelfs een eenvoudige postbode van opkijken. Maar het wordt nog gekker. De ene adressant was Diego Deza en de andere Reynald Krak (zoiets verzin je niet).
Diego Deza was de naam van een Spaanse grootinquisiteur in de Middeleeuwen die een pronte leut kreeg van het martelen van muslims en al dan niet gristelijk geworden joden. En Reynald Krak was de bijnaam van ene Reynald de Ch√Ętillon. Een Franse kruisridder die in de twaalfde eeuw muslims fileerde die op weg waren naar Mekka. Is dat raar of is dat raar? Ben je als terrorist lekker aan het sporten om een onsje PETN in een stel cartridges te frummelen en aan wie adresseer je die dan? Aan twee keurslagers waar buiten een paar geschiedvorsers nooit iemand van heeft gehoord. Vervolgens stop je er voor de duidelijkheid nog een debiel in met het nummer van een jonge pinguin die nergens van weet en je gaat zitten bidden. Ja doei.
Gelukkig hadden de jongens achter de schermen nog een paar luitjes uit een zijbeuk van de linkse kerk in Athene om de boel op stang te jagen. Anders hadden we toch compleet voor lullo gestaan in het oog van de wereld. Carry on. And stay tuned.

Boerenbedrog

  • Hits: 304
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch