Skip to main content

Het meisje en de dood (002)

09 april 2017

maandag 4 juni-2012
Langzaamaan komt er meer aan de oppervlakte over de verdwijning van Emanuela Orlandi op 22 juni 1983. De op dat moment 15-jarige dochter van een ambtenaar zonder boordje van het Vaticaan. Volgens de niet meer zo piep zijnde oud-Vaticanus Gabriele Amorth maakte Emanuela deel uit van een vlucht jonge meisjes die tot sexuele activiteiten werden gedwongen met mijters die hun jurk niet naar beneden konden houden. Het vraagstuk van de recrutering was ooit voorgelegd aan de inmiddels door Paulus teruggeroepen monseigneur Simeone Duca, oud-archivaris van de feesttent aan het Sint Pietersplein. Hoe die er verder mee is omgegaan is niet duidelijk, maar uiteindelijk zou de praktische uitvoering zijn gedelegeerd aan het hoofd van de pauselijke hellebaardiers.
Bij het uitwerpen van het vangnet zouden verder diplomatiek personeel van een buitenlandse ambassade betrokken zijn geweest en de lokale mafia onder leiding van Enrico de Pedis. Gezien het feit, dat amico Enrico hele dikke mik was met de CIA, hoef je niet je hele hippocampus uit te graven om uit te vogelen welke buitenlandse ambassade werd bedoeld en welk soort personeel. Zoals u weet ging bij Enrico in 1990 het licht uit en werd hij bijgezet in de Basilica van Sint Appolinare waar normaliter de knekels van kardinalen werden opgeborgen (1).
Aanvankelijk leken we zeker te weten wie al deze gewijde narigheid op de kinderhoofdjes heeft gepletterd. Volgens de mainstreamvodden had de butler van paus Bennie het gedaan. Die zou namelijk documenten in zijn zak hebben gehad die daar niet thuishoorden. Nou zou Bennie volgens de laatste berichten een handschrift hebben dat lijkt op dat van een plattelandsdokter die net een koe een beurt heeft gegeven en is er een expert aangesteld om zijn schrijfsels in iets leesbaars om te zetten. Dus nemen we maar aan dat het bij de exemplaren die bij de butler werden aangetroffen om gefatsoeneerde teksten ging.
Kon de loodgieter na de arrestatie van de butler dus meteen naar huis? Nee, nee. De lekkages gingen daarna namelijk gewoon door en de onverlaat die zich daarmee bezighoudt heeft de naam van Il Corvo aka De Raaf aangenomen. Ergo mogen we aannemen dat deze serie nog wel iets langer wordt. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 dd. 2 mei 2012

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Het meisje en de dood