Live and let Di (002)

01 april 2017
Hits: 383

dinsdag 20 augustus-2013
Stel je bent geestelijk verfrommeld teruggekomen van een geheime gig in Afbaardistandat en je roept op een posttraumatisch familiefeestje dat prins Friso helemaal niet per ongeluk onder een paar ton sneeuw terecht was gekomen, maar dat de avalanche in Lech was veroorzaakt door heren van jouw geheime unit. En stel dat een koppel op het spoor gezette burgersnuffelsmurfen daarna een wapen met een stoot ammo bij je aantreffen. Dan ben je het lulletje en kan je je trauma een plekje geven achter een traliebehang. Maar stel vervolgens ook nog dat je schoonouders een brief schrijven aan noem eens iets Mark Damesfiets, waarin ze reveleren aan jouw beweringen over het abrupte einde van Friso's reuzenslalom. Wat gebeurt er dan? Dan zouden onze hoge snorsmurfen naar alle waarschijnlijkheid in de wielsporen van Koos Alberts treden, die ooit de brieven van zijn geliefde r├╝cksichtlos cremeerde.
Hoe fucking weird is het dan dat de brief van de schoonouders van de Britse soldaat N. wel aanzet waren tot een serieus onderzoek van de smurfenafdeling van de Met? (1). Nou, dat komt ondermeer omdat de schoonouders van N. er ook nog bij vertelden, dat de SAS-unit van hun beurse en uit de gratie gevallen oogappel over een box voor priv├ę-acties beschikte. Daarin werden bij gelegenheid de naam, het adres en de details van het gewenste slachtoffer gedeponeerd. Plus het bedrag dat ermee te verdienen viel. Iemand die wel wat extra poen kon gebruiken nam de opdracht dan aan. Een soort Murder Incorporated, maar dan anders.
Mocht dit verhaal op waarheid berusten dan zou dat misschien ook een kilowattje meer licht kunnen werpen op de merkwaardige gebeurtenissen rond de dood van Dr. David Kelly en die van Gareth Willimas (2). En wie weet zelfs op het heengaan van Do en Di in een Parijse tunnel. Stay tuned.

(1) Zie de vorige boeiende aflevering over dit gebeuren dd. 18 augustus 2013.
(2) Beiden te vinden in ons bloemrijk archief via onze geoliede zoekmachine.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 april 2017
Aantal keren bekeken: 383
Live and let Di

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch