Skip to main content

Tussen krib en oliebol (003)

02 april 2017

maandag 29 december-2014
Het wordt een zootje in Griekenland. Volgens premier Samaras. Wanneer? Vandaag. Tenminste, als er niet genoeg leden van de Griekse landdag zijn over te halen om Stavros Dimas op het presidentiële schild te hijsen. De door het Brusselse gilde van krentenbroodbakkers naar voren geschoven kandidaat. Bij de voorlaatste ronde kreeg ie 168 stemmen. Als daar niemand van afvalt heeft ie nog 12 droppies nodig om de buit binnen te halen en tussentijdse landdagverkiezingen te voorkomen. Want daar gaat het om. Een president heeft in Griekenland namelijk net zoveel betekenis als W.A. van Buuren tussen de Bonkevaart en de Gulp. Maar als een nieuw exemplaar niet voldoende stemmen krijgt moeten er direct nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. En als we de heilige polls mogen geloven is er in dat geval een gerede kans, dat de nog redelijk piep zijnde linkse partij Syriza met de gladiolen naar huis gaat. Die partij is anti-Brussel. Vandaar dat de door democratisch gedachtengoed benevelde Jean-Neutje Juncker al tot de volgende uitspraak kwam:

“Ik denk dat de Grieken heel goed weten wat een verkeerde verkiezingsuitslag betekent voor Griekenland en de Eurozone”.

Juist. Mocht bovenstaand scenario zich dus voltrekken dan draaien Reichsführer Juncker en zijn Mackie Messers in no time Athene de strot om. Oftewel: Griekenland gaat financieel naar de kloten. Een paar jaar geleden weerklonken met dat vooruitzicht overal alarmsirenes en moesten alle Europeanen op bevel van groot-inquisiteur Jeroen diep in de buidel graaien om het Parthenon binnen zijn voegen te houden. Maar nu? Geen enkel probleem zegt Hans Michelbach, een van buuf Angela's diepdenkers. Volgens Hansepanz hebben de leden van het Vierde Rijk inmiddels allemaal hun Griekse junkbonds gedumpt. Dus mocht de schuit van Samaras zinken, big deal. Lekker hapje dus voor Twannie of Marielle vanavond. Zou je zeggen.
Over hapjes gesproken. Vanaf vandaag kunnen China en Rusland officieel bij hun onderlinge handel het gebruikelijke tussenstation van de Yankee dollar overslaan en rechtstreeks afrekenen in hun eigen valuta. En om dat swappen nog makkelijker te maken hebben ze ook hun eigen SWIFT-highway aangelegd. Overigens zijn er nog twee landen die gebruik gaan maken van dit nieuwe netwerkje: Nieuw Zeeland en ... Maleisië. Nou kan je van dat laatste een voortreffelijk conspiracy-gerecht creëren. Gaan we niet doen. Maar je zou wel heel voorzichtig kunnen concluderen dat Kuala Lumpur niet veel vertrouwen heeft in het verhaal, dat Putin cq. zijn Oekraiense vazallen betrokken waren bij het neerhalen van de MH17. Dus Fredje Westerbeke mag dan al bezig zijn met het uitzoeken van de piketten voor een nieuw circus in Zeist, de race is nog lang niet gelopen.

Nog iets over hapjes. Ze zeggen wel eens dat langzaam lekker is. Bij de soep, de vla, de spruitjes. Maar geldt dat ook voor het in elkaar sleutelen van de JSF? Nee. Eerder deze week hadden we het al over het mogelijk wit schilderen van de vliegende schroothopen om te voorkomen dat de brandstof te warm wordt. Een paar dagen geleden dook een nieuw probleem op. Hoe is het mogelijk zou je zeggen. Dit keer gaat om electronische gadgets die Honneponnetje Hennis uit haar slaap zouden moeten houden. Gadgets die de stuurknuppelaars moeten vertellen waar de vijand op de grond zich precies ophoudt. Wat daarmee is? Nou, ze zijn verouderd en kunnen in wezen niet op tegen de prestaties van alles wat zich tegenswoordig in het luchtruim bezighoudt met die problematiek. Komt door dat achterlijk lange productieproces. Zeggen ze. Nou raggen bijvoorbeeld die drones er af en toe ook maar blind op los en schieten uit de losse hand elke baard of pinguin die in beeld komt naar Allah. Maar met de JSF heb je zelfs een wit stokkie en een geleidehond nodig om een beetje met de rest te kunnen concurreren. Goeie raad aan Honneponnetje voor het nieuwe jaar: nokken met die handel.
Zo. Morgen weer een dag. Bubbels en bollen komen eraan. Verdrijven in ieder geval de smaak van die flapdrol van Koenders. Zelden zoveel eenzijdig voorgeprogrammeerd gelul gehoord van een minister van Buza als bij het gesprekje van Bilderbertje in Buitenhof. Ook PvdA! Kan ie niet teruggestuurd worden naar Mali? Zijn we daar ook vanaf. Houdoe.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Tussen krib en oliebol