Henk (007)

02 april 2017
Hits: 361

woensdag 19 oktober-2005
Vandaag staat Henk Slebos voor de kadi in Alkmaar. Hij moet zich daar verantwoorden voor het verhandelen van strategische goederen aan Pakistan in de periode tussen 1999 en 2002. Die spullen waren bestemd voor het door Henk’s gabber Abdul Qadeer Khan aangelegde nucleaire pretpark in Kahuta.
Nou was het niet de eerste keer dat Slebos zich daaraan schuldig had gemaakt. En ook niet de laatste. Zo bleek hij na voornoemde periode ook nog in touw te zijn geweest om de Paki’s aan een partijtje Russische aluminium buizen te helpen via een vehikel in Zwitserland. Had onze eigenste AIVD een stokje voor gestoken. Goed hè? Maar wel een beetje mosterd na de maaltijd.
Want de Paki’s hebben de bom al. Net alleen dankzij Slebos maar ook dankzij de nijvere hulp van een stel Nederlandse wetenschappelijke bolleboffen, die vrolijk naar Pakistan heen en weer reisden zonder dat ze een strobreed in de weg werd gelegd. Noch door de BVD. Noch door de CIA. Integendeel (1).
Nou zullen wij de laatste zijn die Slebos willen onderbrengen in de religieuze categorie waartoe bijvoorbeeld Sint Nicolaas behoort , maar in wezen is dat juridische gezeik rond deze vriend van Abdul een gotspe. Voor zover wij weten zijn die in Delft opgekweekte studiehoofden door Justitie namelijk nooit op hun dure vestjes gespuugd voor hun optreden in Kahuta. Gelijke monniken, gelijke kappen? No way.

(1) Zie daarvoor ondermeer “Friends” dd. 26 januari 2004 en “Lubbers had gelijk” dd. 28 augustus 2005.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 361

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch