Octopussy (396)

Hits: 685

maandag 2 augustus-2010
Wij hebben een pesthekel aan het gebruik van initialen in onze stukkies. Man, paard, desnoods lama. U weet het. Maar voor we opnieuw amicaal worden gebeld door de blijkbaar ernstig op KM gefocuste muilkorfbef Herman D. met de vraag/eis om een artikeltje door te strepen of anders, schrijven we onderstaande bijdrage in spijkerschrift.
Gaat over een bewoner van een riant onderkomen aan een rustiek riviertje in laten we het houden op het midden van het land. Bert D. Ooit een kunstzinnige winkel gehad in hartje Amsterdam. Samen met Ben B. Maar verdulleme nou, zonder dat Bertje daarvan op de hoogte was stortte partner Bennie zich ook in de handel van verwarrend snoepgoed en wees eerlijk, dan kan je niet samen kunstzinnig verder. Aldus Bertje. De beide heren zouden jaren geleden al afscheid van elkaar hebben genomen. Bert begaf zich annex in het vastgoed, huwde in Zuid-Frankrijk op gepaste doch eenvoudige wijze met een advocatuurmeisje van wie pappa rechter was in Den Haag en boerde naar verluidt heel prettig. Bennie bracht een aantal jaren door in een kruipruimte.
Maar wat vernamen wij onlangs? Dat Bert een klein jaartje geleden een ontmoeting zou hebben gehad met een Israƫlisch personage dat enige dreigende teksten produceerde. Kennelijk met de bedoeling het pand met meer florijnen te verlaten dan toen hij binnenkwam. Maar wie zorgde er met enig ijzerwerk voor dat voornoemd personage in galop wit om zijn neus aan zijn stutten trok? Bennie B.
Wij willen geen conclusies trekken, maar het lijkt erop dat de banden tussen Bert en Ben weer redelijk zijn hersteld. Vraag blijft wel op welke gronden dat meditterane type dacht dat hij iets van Bert tegoed had. Horen we misschien nog wel in de nabije toekomst. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 685

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch