Doggies (009)

woensdag 10 december-2008
Het is alweer negen maanden geleden dat we afscheid namen van de zielige natte neuzen in Zuid-Spanje. Inclusief hun zo humane verzorgers en de bonte stoet van Nederlanders die van tijd tot tijd hun beurzen trokken om de doggies een beetje op te krikken voor de export naar de Lage Landen en omgeving. Van Peter Koekebakker tot een stel Engelen uit de Hel, van OvJ-lieveling Eddie de Kroes tot Terra Vitalis-illusionist Hans Noomen, van godenzoon Danny Blind tot feestbeest Ciska Peters etcetera (1). Maar gereanimeerd door een artikel van onze vermaarde Amerikaanse collega Daniel Hopsicker zagen we ons genoodzaakt tot een nieuwe pelgrimstocht. Naar La Linea, onder de rook van Gibraltar. Daar huist het "Prodean animal rescue center". Een "vluchtelingenkamp voor dieren" van de al eerder genoemde Peter Koekebakker en zijn vrouwtje Madeleine, die vorig jaar in het lokale vod "The Resident" nog de financiele noodklok luidden. Want ja, het kost natuurlijk niet niks om al die nooddruftige viervoeters te repareren, van brandstof te voorzien en ze een beetje fatsoenlijk te parkeren. Dat gebeier drong kennelijk door tot in het naburige Gibraltar, waar naast een flinke kudde apen ook nogal wat betoefde wereldburgers zijn neergestreken. Onder wie ene Ruth Parasol en haar gezinnetje. Een Amerikaans zakenvrouwtje, dat via de handel in vastgoed, het exploiteren van telefoonlijnen op het gebied van sterrenwichelen en hijg- en kreunsex en last but not least wip- en pokersites zich tot selfmade miljardair verhief.
Diezelfde Ruth trok in 2004 een filantropische organisatie uit de rotsige grond, de Bonita Trust. Samen met haar echtgenoot Russ DeLeon en haar gokmaatjes Anurag Dikshit en Vikrant Bhargava. En laat Bonita nou ook het oog hebben laten vallen op de outfit van Peter Koekebakker. Yes!!!! Bonita steunt het "Prodean animal rescue center". Hond in het bakkie zou je zeggen. Nou niet helemaal. Want er is iets met ons Ruthje. Maar wat wil je als je baasje bent in de gok-, kreun- en vastgoedwereld.
In 2006 werd online gokken in de VS aan banden gelegd, waarop vrouwtje Parasol en haar Ross dat deel van hun activiteiten naar Londen overhevelden. Nou was na het invoeren van de nieuwe wet tegen online gokken niet helemaal duidelijk of die vorm van zakken vullen voor 2006 dan ook illegaal was geweest. En of Ruth en Ross op grond daarvan voor de kadi konden worden gesleurd. Rare jongens die Amerikanen. Het duo huurde een lobbyist in om het Congres te bewegen dat gat in de wetgeving te dichten. Die lobbyist was Hunter Biden, de zoon van Obama's vice-prez Joseph Biden. En zijn stille werkzaamheden kwamen in september van dit jaar aan het licht. Niet zo'n goeie beurt en Hunter besloot als een windhond afscheid te nemen van Ruth en Ross. Hunter was trouwens noch hun eerste, noch hun belangrijkste vertegenwoordiger in het lobbycircuit van Washington. Dat was de inmiddels in een kerker zuchtende Jack Abramoff (2).
Maar er was meer. Zo bleek Ruth de eigenaar te zijn van een uiterst moderne en supersnelle private jet. En met die jet arriveerde in augustus 2007 op de luchthaven van Buenos Aires een koffer met 800.000 dollars. Een stiekeme bijdrage van de Venezolaanse president Chavez aan de verkiezingspot van de Argentijnse presidentskandidate Cristina Kirchner. Van Koekebakker naar Kirchner. Waar vind je dat nog tegenwoordig? Stay tuned.


(1) Raadpleeg voor meer schrikbarende details de voorafgaande afleveringen op onze diervriendelijke Followupsite.
(2) Voor wat bescheiden details over de kwestie Abramoff raden wij u aan onze zoekmachine in werking te stellen.

doggies

  • Hits: 458
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch