Skip to main content

Oeuvre

Hits: 351

vrijdag 30 mei-2008
Adan en Eva. Zo heet het kinderboekie dat Alie ? en Annie ? op de markt hebben gepleurd.
Net als bij het scenario van de film Submission is het maar de vraag hoeveel inbreng Alie tussen de twee kaften heeft gehad (1). Want als je driekwart van je tijd besteedt aan collecteren blijft er niet veel gelegenheid over om even lekker creatief bezig te zijn.
Maar goed, daar gaat het nou niet over. Als we Alie mogen geloven zou het boekie gaan over de schuchtere liefde tussen een islamitische jongen (Adan) en een wat mollig joods meisje (Eva), die allebei worstelen met de multicultirannie op school en daarbuiten. En hun gevoel van uitsluiting. Voor zover waarneembaar is die slang nog niet uit zijn hok en heeft Adan nog geen goudrenet gepikt bij Appie Heijn. Dus er is nog geen sprake van zondevalkuilen of vreselijke gemeenschap. Ondanks het feit dat het voor 10+ kinderen bestemd is en BNN ook die doelgroep allang heeft bereikt.
En nu we het toch over ritmische gymnastiek hebben, wordt er in het boekie van Alie en Annie ook al speels gepreludeerd op het bloederige feestje in de onderste regionen? Is de voorhuid van Adan al van het toneel verdwenen en staat er al een slager in de startblokken om Eva te behoeden voor enig genot bij het hopsen? Hebben we niks over gelezen in de recensies, dus dat zal haast wel niet. Leuk misschien om dat in deel 2 te verwerken. Scoort geheid en ja, de kassa moet blijven rinkelen. Al was het alleen maar om allerlei oortjes te kunnen inhuren voor een cordon sanitaire. Want je kan je wel tussen de meloenairs van de AEI wringen, maar dat soort heren is meestal niet erg scheutig. En dat geldt ook voor een zuinige ziel als Hirsch Ballin, die overigens van heel andere boekies houdt. Dus dan maar door het leven gaan als schrijverd en voorlezen op scholen. Je moet toch wat.

1. zie het artikel "Hoe een schoonmaakster de Somalische Jeanne d'Arc werd" op de site van de Morgenster.

Klik hier om uw reactie toe te voegen