Skip to main content

Retteketet, nieuws uit Tibet (004)

31 maart 2017
Hits: 391

vrijdag 25 april-2008
We hebben ons de vellen gezocht. Maar noppes. Niks kunnen vinden. En we hadden zo graag willen weten wat voor nieuwe kunstjes ze op 21 april in Michigan hebben ingestudeerd. Die pappa Lama en zijn dompteuse, mamma Dobrianski. De gek genoeg ook Nederlands sprekende (!) Amerikaanse staatssecretaresse van Buitenlandse Zaken, die al rammelend rondgaat met de geldzak van de National Endowment for Democracy (1) om allerlei clubjes te stieken die bij de concurrentie voor eilie kunnen zorgen. Bijvoorbeeld de Tibetaanse jongens en meisjes die onlangs in Nepal zo'n leuke imitatie van een Ajax-feestje ten beste gaven. Maar wat wil je van een mamma die lid is van Phi Beta Kappa? Een genootschap dat nog ouder is dan zijn neefje Skull and Bones en zeker zo eng. Om over pappa maar te zwijgen.
Een pappa overigens die ondanks zijn feodale gedachtengoed blijkbaar toch erg prettig ligt bij een meerderheid van onze Tweede Kamer. Die gaf gisteren namelijk aan Maximus Verhagen de opdracht om zijn EU-collega's zo gek te krijgen pappa Lama uit te nodigen in Brussel. Om China af te zeiken. En mocht dat niet lukken, dan moet Den Haag pappa maar uitnodigen. Zullen wij als Tweede Kamer eens laten zien wat we van die kut-Chinezen vinden. Lijken we dan op de muis die brulde? Dan maar. En Jan Peter Balk naar de openingsceremonie van de Spelen? Over ons lijk. Rotterdam wat klantjes minder? Jammer.
Zijn wij aan deze kant van onze pc nou zo slim of zijn zij aan de Hofvijver zo dom? Wij zijn slim. En gelukkig zijn we niet de enigen (zie). Stay tuned.

1. zie aflevering 2

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Retteketet, nieuws uit Tibet