Skenes vanachter de coulissen (019)

dinsdag 2 augustus-2005
Waar gehakt wordt zijn houthakkers in de buurt. Dat was ook zo toen in het Skenebos de bomen nog tot in hemelse sferen groeiden. Een van die houthakkers was de in Laren woonachtige boekhouder. Wij ontvingen over hem ondermeer de volgende informatie:

“De boekhouder reed voor zijn transformatie van creatief financieel nono tot cavia-melker in de hoogste versnelling en alle flitspalen negerend ook nog even SnelPak Transport BV (in Zaandam, red.) in record tempo richting schroothoop na zijn illustere marionetten-loopbaan bij THI”.

De term caviamelker krijgt gestalte bij een bezoek aan zijn eigen website waarop hij laat blijken dat hij zijn capaciteiten op het gebied van groeikapitaal ten dienste heeft gesteld aan de uitbreiding van zijn huisdierenstapel, waaronder een paar cavia’s.
Op onze vraag of de voormalige THI-illusionist verantwoordelijk was voor Curacao-constructies waarmee George Skene de heren van de belasting bij de neus probeerde rond te leiden, kregen wij ten antwoord:

“Met de blauwe enveloppenbrigade in het kielzog moest de boekhouder natuurlijk een klapgijpje maken. Koers werd inderdaad geplot naar zijn Pensionado Hacienda op het zonnigste deel van ons Koninkrijkje. Dit werd echter niet georkestreerd door de boekhouder. Bij de setup hiervan was hij dus niet betrokken, bij het latere onderhoud ervan wel. Voor zijn Capo voerde hij aldus een mislukt toneelstukje op om de Fiod-speurneusjes op de foutepakken-mouwen te spelden dat King George het minimale aantal dagen per jaar over deze bult in de oceaan regeerde en er zijn dagelijkse shot pina colada’s slempte om in Nederland niet de verplichte 06-procentjes af te hoeven dragen.”

Kortom, de boekhouder moet een heleboel weten over de meloenen die George naar de West en Zalm mag weten waar nog meer heeft gesluisd om die vervolgens mogelijk achter een credit kaart te laten verdwijnen. Onze haast journalistiek aandoende bron suggereert weliswaar dat de FIOD daar ooit achter is gekomen. Maar dat bij die gelegenheid àlle meloenen werden gepraaid is waarschijnlijk net zo’n illusie als het lekkere wijf achter de stem op een 06-lijn. Stay tuned.

Skenes vanachter de coulissen

  • Hits: 263
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch