Mabeltje (011)

28 februari 2017
Hits: 392

donderdag 9 oktober-2003
Onze prinses i.o. heeft zonder twijfel ten tijde van haar liaison met de Dominee een interessant inkijkje gekregen in de wereld van de softdrugs. Kennelijk heeft zij daar de nodige kennis bij opgedaan, want Mabeltje maakte tot voor kort deel uit van een Britse stuurgroep die zich sterk maakte voor de legalisering van softdrugs in Europa. Een sympathieke gedachte, want de zogenaamde war on drugs maakt meer slachtoffers dan drugs zelf en is in wezen niks anders dan een prijsbeheersingsmechanisme. Maar het sturende gezelschap achter dit project X werd grotendeels gestiekt door het Brusselse Open Society Institute (OSI) van BilderbergerGeorge Soros. De alom aanwezige (zie bijvoorbeeld “Kindervreugd” van gisteren) en zich als humanist profilerende baas van Friso’s blonde vamp. En dan moet je wel degelijk gaan uitkijken. Naast “Mable Wisse-Smith” behoorden ook ondermeer Dame Runciman OBE en Mike Trace tot de achter de Londense NGO Release schuilgaande denktank, die in oktober van het vorig jaar de club van Soros een gepland kostenplaatje toestuurde van 405 duizend dollar. Het lidmaatschap van Trace was op zijn minst merkwaardig. Hij bekleedde sedert 1997 allerlei functies die juist de bestrijding van drugs in het vaandel voerden. Zo was hij “deputy drugs czar” in Engeland en voorzitter van het Europees bureau dat de drugshandel en de drugsverslaving in de kieren moest houden. En begin december werd hij het hoofd van het anti-drugs bureau van de VN in Wenen. Die twee rollen vielen uiteraard niet te rijmen met elkaar. Dus ging Mike ondergronds. Een quote uit een brief van september vorig jaar aan Aryah Neier, de president van OSI:
“This fifth colomn role would allow me to oversee the setting up of the agency while promoting its aims subtly in the formal governmental settings”.
Dat kon natuurlijk niet lang duren. Op 6 januari van dit jaar vond op Kings Cross Station in Londen een vergadering van de stuurgroep plaats. Ook onze Mabeltje, die als directeur van OSI op de centjes moest passen, was daarbij aanwezig. Mogelijk vormde die bijeenkomst de opmaat voor de val van Trace. Nog diezelfde maand nam hij namelijk gedwongen ontslag toen een stoot documenten, inclusief zijn brief aan Neier in Zweden boven water kwamen. Buiten Trace kreeg ook de club van Soros een emmer kritiek over zich heen wegens het promoten van subversieve activiteiten. De mensenvriend werd daar heet noch koud van. En Mabel waarschijnlijk ook niet. Die had vlinders in haar buik. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 392

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch