Skip to main content

Octopussy (423)

zondag 11 maart-2012
Nu we via Robbie van de Rhee en zijn Marieke toch op de Baarnseweg in Bosch en Duin terecht zijn gekomen, willen wij u een gerucht dat daar rondwaart niet onthouden.
Niet zo heul ver van hun inmiddels verlaten villa woont een meneer die bij de Staatsloterij heeft gewerkt. Hij heeft daar goed geboerd, maar wie eenmaal aan goed boeren gewend is geraakt zet dat graag voort tot ie een piano op zijn kanus krijgt.
Nou wil het "toeval", dat hij nog steeds in contact staat met twee voormalige collega's bij het staatsgokbedrijf, die in dit verhaal de codenamen "Jip"en "Janneke" hebben gekregen. J & J kunnen beschikken over de lijst van goklustigen die maandelijks via de bank een inktvisje uitgooien om een potvis omhoog te tillen. Geen krabbers, redelijk in de was zittende medeburgers met leuke bankfaciliteiten over de landsgrenzen. Effies wat verder snorren in hun antecedenten en dan voorzichtigjes benaderen met een zakelijk voorstel. Of de kandidaat een paar tonnetjes wil winnen. Belastingvrij. Nou dat wil kandidaat wel. Prima, dan gaat het zo. Kandidaat wint een meloen. Hij staat pakembeet driekwart af aan Jip en Janneke en hun retailers. En als ie goochem is stoot ie zijn gewonnen kwart meteen door naar zijn rekening over de landsgrenzen. Want hij wil zo dolgraag in een PIGS-land een huis kopen of zo. Althans, dat zegt ie als een blauwe brievenfanaat later vriendelijk bij hem aanklopt voor een vermogensbijdrage. Goudrenetje, koekoekseitje.
Kan het? Alles kan. Is dat een leuk gerucht of is dat een leuk gerucht? Nog leuker, er zouden luitjes bij betrokken zijn, die vroeger al eens tegen de airbags van Vrouwe Justitia zijn aangeknald tijdens de Gestion-affaire. En eerlijk is eerlijk, dat waren wel jongens die in Dijon net zo thuis waren als Abraham (1).
U heeft gelijk. Dit artikeltje is in wezen een gup om een makreel op te halen. Maar mocht het lukken, dan delen we die makreel met u. Stay tuned.

1. Voor sporen naar deze affaire kunt u terecht in de afleveringen 6 en 7 van de serie "Achterzijde van het beursschandaal" op de site van de Morgenster.

Herman
Herman
40 minuten 20 seconden
Nou doet mij dit verhaal meteen denken aan een andere multi-kopieerder Jan des Copies die medio 2008 nogal knijp zat en zijn Villa in St. Tropez voor 7 Miljoen Euro aan (kampioen in het afsluiten van leningen bij FGH en SNS) Roeland Voerman verkocht. Zo verkocht Jan des Copie net voor het tezamen met Evert Kroon voor belastingfraude werd gearresteerd een copie van een Chinees kunstwerk met een miljoenenwinst zodat Jan weer boven Jan was

Klik hier om uw reactie toe te voegen