Tussen premies en piraten (002)

maandag 17 januari-2011
Goed. Gaan we weer. PSL raakte in 2001 dus in zwaar weer toen "Amsterdam Thuiszorg" te weinig adem bleek te hebben om het contract van 7 meloen met de Eindhovense verzekeringsbemiddelaar in de lucht te houden en er bovendien beren op de AXA-weg verschenen (1). Amev en Falcon schoten financieel te hulp in ruil voor meer babbels binnen de PSL-organisatie.
In 2002 laadde PSL opnieuw een kleine zeperd bij de verkoop van een paar reisbureaus en opnieuw trappelde een Trojaans paard van Amev Eindhoven binnen om de zaak op poten te houden. Financieringsdochter Asam met aan de teugel directeur Rob Beumer. Na een schijnbeweging introduceerde pikeur Beumer najaar 2002 Henk v.d. M.. Een zakenpief die samen met wat anonieme partners de helft van de aandelen wilde overnemen om van PSL een kerstboom te maken. Opgetuigd met ballen en engelenhaar van andere verzekeringsvehikels waarin Beumer's Asam poen had zitten. Amev zag zijn rozen al bloeien en stortte zonder de uitslag van de door Deloitte uitgevoerde due diligence-check op V.d. M. en diens partners af te wachten een voorschot van 1.3 meloen euro op de rekening van PSL. En schold samen met Falcon 0,8 meloen kwijt. Die geste zou niet veel later stevig op de tocht komen te hangen.
Die due diligence werd volgens PSL-topman Jos Lindhout trouwens betaald door Hendrik v.d. H., een van de anonieme partners van V.d. M. Kwootje Lindhout. Komt ie:

"Ons was al langer bekend dat Hendrik v.d. H. ook bij Terra Vitalis betrokken was. De doelstelling was toegang te verkrijgen tot een (groot)intermediair om zodoende additionele verkoopkanalen op te zetten m.b.t. teakhout-participaties/beleggingen evt. gekoppeld aan hypotheken. Dit is ons later door een insider binnen Terra Vitalis en Fortis ASR bevestigd." (2)

Of het nou om de inhoud van de due diligence ging of om duister gebleven informatie uit het beleggingscircuit, niet zo lang daarna trokken Asam en Fortis/ASR schielijk de stekker uit de deal. Wel lullig, die 1.3 meloen voorschot was gestort na een persoonlijke borgstelling van V.d. H. Dat werd dus rapido een naschot ter hoogte van hetzelfde bedrag. En dan kom je uit op nul. In wezen betekende dat het begin van het einde van PSL. Maar niet van de oorlog. Stay tuned.

(1) Zie het artikel "Tussenpersoon Jos Lindhout verstrikt in tentakels AMEV" in aflevering 1 van deze sage dd. 12 januari 2011.
2. Zie ook aflevering 3 van "Bildernout in nood" dd. 11 augustus 2010.

Tussen premies en piraten

  • Hits: 535
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch