Skip to main content

Octopussy (367)

Hits: 874

maandag 3 maart-2008
Het is alweer een stief maandje geleden dat een kadi zijn oordeel uitsprak in het kortgeding dat vier erven Endstra hadden aangespannen tegen nummer vijf, Anita Schuts. De vroegere bijslaap van Willem had het pakket aandelen Museum Vastgoed dat zij voor Willem's koter beheerde namelijk verpatst aan "Zwitserse investeerders" die zich voor deze gelegenheid verzameld hadden in de beleggingsmaatschappij Rigi Invest. Omdat ze volgens ingewijden niet alleen op haar perzik zat maar ook op zwart zaad. Hoe dit ook zij, de andere vier trokken aan de noodrem. In de papierwinkel die Willem had achtergelaten stond duidelijk dat Anita voor dat verpatsen de toestemming nodig had van een kantonbef als de andere erven dwars gingen liggen. Dit om de in totaal vijftig procent van het pakket intact te houden. Maar La Schuts had haar neusje in de zuidwesterstorm en de boel in de ramsh gegooid. Dus vond ze zichzelf terug voor de kadi en die oordeelde de verkoop nietig.
De illegale deal was overigens niet de enige weeklacht die de erven lieten horen. Zij beweerden eveneens dat koper Rigi Invest tot het imposante aantal verworvenheden behoorden van Klaas Hummel. De ouwe zakengap van Willem, die net als de gezamenlijke erven over vijftig procent van de aandelen Museum Vastgoed beschikte. Als Rigi inderdaad van Klaas was, dan had ie met het binnentrekken van Anita's pakketje een meerderheid binnen Museum Vastgoed verworven en dan konden de erven springen als dronken vlooien op de kermis, Klaas was de baas. Maar volgens Hummel was Rigi niet van hem en stonden de erven uit hun vlooiennek te lullen. Bewijs was er niet, dus de vlooien beten in het zand.
Toch hangt er een luchtje om Rigi Invest op het adres Neugasse 4 in Zug. Als bestuurder van de club doet daar namelijk ondermeer ene Peter A. Iten dienst. Een bef die tot zijn Wilhelm Tell-appel betrokken was bij de duistere perikelen rond de verkoop van het Kurhaushotel aan ook al een groep "Zwitserse investeerders" onder leiding van Benedikt Hoess. Toen nog familiair verbonden aan de Swarovski-glasbak (1).
De met zijn vrouwtje Gloria warmpjes in Unterageri wonende Iten bleek daarnaast ook wat zaakjes te verrichten voor de beruchte valutahandelaar Hisko Baas (2) en met zijn vingers in een paar Rotterdamse vervoersvehikels van Bulgaarse origine te zitten. Kortom, een avontuurlijk heerschap, deze Peter A. Iten. Maar wij hoorden nog meer vrolijke dingen over Rigi Invest. Hoort u nog van ons. Stay tuned.

1. Als u goochem bent gaat u even naar onze zoekmachine
2. idem

Klik hier om uw reactie toe te voegen