Tussen premies en piraten (011)

vrijdag 8 april-2011
Even een jolig tussenhupje in dit ernstige dossier. De bewust door ASAM/ASR in de afgrond geduwde firma Hestia is vernoemd naar de villa van die naam in Hilversum, waar die club zijn activiteiten begon. Een grote villa, waar nog meer onderneminkjes waren gevestigd. Voornamelijk op eco-gebied. Mogelijk is daaruit te verklaren dat een voor ons bekend duo zich daar van tijd tot tijd ook ophield: mr. Victor Boitelle en mr. Rodriguez C. , die wij privacy gevoelig aanvankelijk ook met mr. T. aanduidden (1).
Rodriguez heeft dankzij zijn internationale fiscale expertise flink geboerd. Zo zelfs dat hij een kasteeltje in Frankrijk op de trans wist te tikken, waar later zelfs hoge jongens uit Europese ministeriële sferen opdoken om gezellig te babbelen over toekomstige belastingmaatregelen.
Geen wonder dus dat hij er bij de Haantjes goed op kwam te staan. Op een officiële Franse site in Nederland neemt hij dan ook een ferm plaatsje in op een lijst van francofone beffen, compleet met adres en telefoonnummer. En laten dat adres en dat telefooonnummer nou corresponderen met dat van het internationaal opererende JVA Vastgoed Adviseurs. Ja en? Nou, vorig jaar werd daar een handgranaat naar binnen gegooid. Volgens het dagvod Het Parool ging het om een slepend conflict over een stapel stenen. Maar gek hè, het zou zomaar iets anders kunnen zijn. Stay tuned.

(1). Beiden komen uitgebreid voor in onze roemruchte serie Octopussy. In verband met avontuurlijke connecties en werkzaamheden.

Tussen premies en piraten

  • Hits: 434
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch