Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (136)

01 juni 2015

donderdag 6 februari-2014
Die Bankie toch. Een aparte commissie van zijn clup heeft met zijn medeweten vandaag aan het Vaticaan verzocht om alle koterkruipers die binnen de roomse kerk rondhobbelen buiten de deur te zetten en over te dragen aan de civiele autoriteiten. Bankie cs. kwamen tot dat opzienbarende verzoek na een diepduikende snuffeloperatie naar aanleiding van de al jarenlang durende berichtenstroom over broeders en prelaten die lammetjes uit hun kudde dwongen tot activiteiten waar die lammetjes nog niet klaar voor waren. Dat onderzoek bracht aan het goddelijke licht, dat de leden van de Romeinse jurkenbrigade nooit de grootte van het probleem hebben erkend en bijna nooit de betrokken hopsers een flinke uitschijter hebben gegeven. Integendeel, ze hebben geprobeerd het probleem te verzuipen in het doopvont en grepen niet of nauwelijks in als de smeerrokken opnieuw met hun eiffeltoren achter de jungskes aangingen.
Het hemelbestormende International Tribunal into Crimes of Church and State (ITCCS) in Brussel is nog een stappie verdergegaan dan Bankie. Het tribunaal beweert dat in 2010 de toenmalige Pauss Benedictuss de zoveelste een deal zou hebben gemaakt met koningin Elisabeth van Engeland. In ruil voor het weer in de armen sluiten van de Anglicaanse kerk zou vriend Ratzinger tijdens een neus aan neusje met koningin Elisabeth in Holyrood Castle in Edinburg hebben afgesproken het koterkruipen in de kerk dood te zwijgen. Onder de ruime mijter van de zogenaamde “Crimen Sollicitationis” (1).
Denk je misschien nog, dat die Argentijnse armoepaus de zaak wel weer zou rechtzetten. Forget it. Erger nog, volgens het ITCCS zou Jorge indertijd niet voor niks hoofdjurk van zijn land zijn geworden. Hij zou namelijk uiterst begripvol zijn geweest ten aanzien van het smokkelen van koters en soms zelfs een helpende hand hebben toegestoken als de bende van Videla daarom vroeg. Vandaar dat de ITCCS nu een rechtzaak is begonnen tegen zowel de huidige Paus als koningin Elisabeth, die vandaag een gezellig samenzijn in Rome hebben georganiseerd. Dat heet goddelijke voorzienigheid. Kunnen ze meteen bij een auweltje en een slokkie wijn even lullen over de manier waarop zij de nieuwe hopsproblemen het hoofd moeten bieden. Gloria in excelsis Deo. Amen.

(1) Even googelen wil nog wel eens helpen

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort