Skip to main content

Stropdassenleed (004)

06 januari 2017

vrijdag 14 maart-2014
Nee, Misja Saakashvili wil er nog even niet over lullen. Waarom hij samen met zijn Zeeuws meisje liever in de USSA blijft wonen. In plaats van terug te keren naar zijn geliefde Georgië. Dat zei de voormalige vogelverschrikker van de NATO vorige maand toen hij toevallig in Kiev (!) verbleef.
Kunnen we inkomen. Tenslotte heeft de voormalige Georgische polletieke leider flink huisgehouden onder zijn polletieke tegenstanders in de jaren dat ie de dienst uitmaakte in Georgië. Voeg daarbij zijn mallotig oorlogje met de Ruskies over twee verloren ministaatjes en je kan zelfs vanaf een terrassie in Egmond aan Zee in vijf minuten uitknobbelen hoe populair hij nog is in zijn geboorteland.
Komt nog iets bij. Er liep al jaren een onderzoek naar de dood van Zurab Zhvania in februari 2005. Toenmalig premier en geen vriend meer van de zo innig met ons land verbonden stropdassenvreter. Volgens de officiële berichten uit die tijd functioneerde Zurab's huiselijke gaskachel niet zoals het hoorde en ging Zurab de pijp uit door een overdosis koolmonoxyde. Maar er waren twijfels. Een premier met een wrakke gaskachel, mwa. En er kwam een onderzoek op gang, dat een paar weken geleden een eindrapport baarde. Tot nog toe niet aan de openbaarheid prijsgegeven, maar wakkere snorders van het weekvod Asaval-Dasavali wisten er toch iets uit op te takelen. Zhvania zou helemaal niet aan een CO-tje zijn bezweken. Hij zou in een presidentiële bedoening buiten Tbilisi zijn gekeeld in aanwezigheid van onze Misja, die na het definitieve heengaan zou hebben gezegd: “Nou weg met dat lijk en doe wat we hebben afgesproken”. Aldus de tekst op een stiekem teepje. “Dat lijk” zou vervolgens in de verhuisdoos van een teevee zijn gepropt en overgebracht naar het appartement van Zurab, alwaar hij werd gekeeld door zijn gaskachel.
Geen wonder dus, dat het eindrapport niet zomaar op de keien wordt gemieterd. De huidige Georgische regering is net als Misja stevig NATO-minded en gezien de trubbels aan de overkant van de zwarte plas is het niet zo verstandig om eens lekker uit te pakken over de voormalige president.
Overigens was die voormalige Georgische president een goeie vriend van Olexander Turchynov. De man die momenteel de baas uithangt in Oekraïne. Dus “toevallig in Kiev”? Forget it. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 januari 2017
stropdassenleed