Skip to main content

Mark Thatcher en de coup in Equatoriaal Guinea (001)

25 maart 2017

woensdag 25 augustus-2004
Jongstleden maart werd een groep van 14 personen (acht Zuidafrikanen en zes Armeniërs) in de hoofdstad van Equatoriaal Guinea gearresteerd onder de verdenking van het willen uitvoeren van een coup tegen de zittende president. Zij vormden de kwartiermakers voor een groter contingent van 70 man, dat onderweg was. Deze laatsten werden echter gearresteerd toen hun vliegtuig een tussenlanding maakte in Harare, Zimbabwe. Een van de gearresteerden (du Toit) is een voormalige lid van een beruchte "verkenningseenheid" van het blanke apartheidsbewind en was later in dienst van het even beruchte Executive Outcomes. De leider van de coup was voormalige SAS-kapitein SimonMann. Niet zomaar een Engelsman, maar één van de leerlingen van de eliteschool Eton. Tijdens zijn gevangenschap probeerde hij een brief naar ene Scratcher te laten versturen. Scratcher, Hart en ene Smelly werd gevraagd hem te helpen.
Scratcher is naar nu blijkt de zoon van Margaret Thatcher, en blijkt zo ongeveer de buurman te zijn van Mann in een dure wijk van Kaapstad. Smelly lijkt de bijnaam van Ely Calil, multimiljonair en woonachtig in Londen, bevriend met de bekende auteur, ex-politicus en ex-gevangene Lord Archer. Hart is ook een voormalig scholier van Eton, miljonair en voormalig adviseur van Margaret Thatcher en haar belagrijkste executeur tijdens de mijnwerkersstakingen van 1984. Hij heeft uitstekende relaties met de Amerikaanse regering en de CIA.
Inmiddels heeft de ZuidAfrikaanse politie (de Scorpion eenheid) Mark Thatcher gearresteerd in verband met betrokkenheid met de coup in Equatoriaal Guinea. Hij wordt verdacht van logistieke bijstand en financiële steun aan deze operatie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Mark Thatcher en de coup