Skip to main content

Alarm (009)

03 april 2017
Hits: 502

donderdag 12 maart-2009
Onze Amerikaanse collega Seymour Hersh heeft ook weer eens een ei gelegd. Volgens hem verscheen er na het optreden van Osama's Flying Circus op Manhattan een nieuw Amerikaans moordcommando op het toneel. Maar dan wel met de gordijnen dicht. Alleen een uiterst beperkt aantal geheimschrijvers was op de hoogte van het bestaan van deze Joint Special Operations Command, die alleen verantwoording schuldig was aan Dick Cheney, de Darth Vader van George Wacko's junta. Zelfs de CIA met haar toch weelderige slagerijafdeling werd erbuiten gehouden. Voor de rest was het terug naar de good old days. Een lijssie aanleggen van de oliebollen die opgeruimd moesten worden. Stiekem een land enteren, een middelvinger voor de eventuele ambassadeur, de oliebollen in kwestie 72 maagden of een broodje Philadelphia bezorgen en weer weg wezen. Rapportje aan Dick en dat was het. Congres? Senaat? Ja, doei.
Nou horen we dit niet voor het eerst. Toen Wacko's pappa als vice-prez actief was trok hij bijvoorbeeld de Iran-Contrakar en binnen die context zijn er in Nicaragua, het Midden-Oosten en Afghanistan ook dingen gebeurd die zelfs voor Cillit Bang een mission impossible opleveren.
Brengt ons bij de alarmerende gebeurtenissen van eind augustus 2007. Toen vloog een B52 met een paar onder de verantwoordelijkheid van Dick vallende atoombommetjes aan boord tegen alle protocollen in dwars over de US of A naar de luchtmachtbasis Barksdale (1). In plaats van naar de dump om de bewuste bommetjes te demonteren. Er bleken zogenaamd enorme procedurefouten te zijn gemaakt. Maar dan wel fouten die zelfs een voddenboer in de VUT nog niet had gemaakt. En Barksdale is een luchtmachtbasis die specifiek is ingericht voor de wedstrijden in het Midden-Oosten en aanpalende trapveldjes. Het is dat de zaak naar buiten kwam, maar anders hadden we zo maar rond 9/11 2007 boven Teheran en omstreken opnieuw een voorstelling van een Flying Circus mogen meemaken. Met aan boord de boys van de Joint Special Operation Command. Nog een halfjaartje en het is weer 9/11. Je houdt je hart vast (2). Stay tuned.

(1) Zie de afleveringen 4 en 5 van deze serie op 6 en 10 september 2007
(2) Zie ook "Remember elf september" dd. 18 en 20 februari jl. waarin verhaald wordt hoe op 9/11 2008 in ijltempo 55 miljard dollar langs electronische weg uit Amerikaanse spaarpotten verdween.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 april 2017