Ali en de kadi (002)

woensdag 7 december-2005
Een kleine nederlaag voor de bewoners van de luxe torenflat op het Burgemeester De Monchyplein versus de Staat der Nederlanden tijdens de kortgeding-match waarover wij op 26 november al schreven. De bewoners vonden dat de Staat bij de aankoop van het appartement op elf hoog om Ali Cyaan Kali een beetje knappies te huisvesten te weinig rekening met ze had gehouden. Per slot raakten ze daarmee ongevraagd in de islamitische vuurlinie en ondervonden ze daarnaast heel veel overlast van allerlei oortjes als de Somalische tunnelvisionaire werd thuisgebracht of opgehaald.
De kadi ging een heel stuk met de bewoners mee en vond dat er op kosten van de staat (wij dus) extra veiligheidsmaatregelen genomen moesten worden om de bewoners tegen onverlaten te beschermen. Hoewel hij een aanslag op Ali niet direct zag zitten.
Mocht die onverhoopt toch dreigen dan hadden de medebewoners eigenlijk niet zoveel gevaar te duchten. In dat geval expedieerden de oortjes van onze anti-baarden-Kenau haar namelijk als een vliegende vlooi naar een safe house in Amerika of in Uddel. Kortom, als de gekte weer eens mocht toeslaan.
Nou, daar hoefden we niet lang op te wachten. Twee Arabisch uitziende heren werden namelijk een paar dagen geleden op het vliegveld van Kopenhagen bij de boernoes gevat, toen zij op het punt stonden op het vliegtuig naar Amsterdam te stappen, waarin ook Ali een plekje had gevonden. Samen met haar oortjes en een of andere vrijheidsprijs die ze in de Deense hoofdstad had gekregen. De twee pseudo-Mohammeds hadden namelijk twee ouderwetse uitklapbare scheermessen en een speelgoedpistooltje in hun wijdse bagage en 1 + 1= 2 nietwaar? Niet waar. Want na wat licht geroosterd te zijn op de Condy Rice-grill bleken ze geen plannen te hebben gehad om als Ali’s Figaro op te treden. De dag erna konden ze alsnog naar Mokum vertrekken. Zoals gebruikelijk, much ado about nothing. Maar je zal maar een dure flat hebben op het Burgemeester de Monchyplein.

Ali en de kadi

  • Hits: 342
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch