Lokkertje (001)

06 april 2017
Hits: 310

woensdag 4 mei-2011
De voormalige Paki president Pervez Musharraf baarde in 2004 een boek. "In the line of fire". Daarin kwam de volgende intrigerende alinea voorbij. Over een optrekje in Abottandcostellobad. Komt ie:

"De tweede misser voltrok zich opnieuw in Abottabad. Wij kregen een tip dat een belangrijk lid van Al Qaida daar een woning had betrokken en dat iemand anders - ook heel belangrijk, iemand die we zochten - daarheen zou komen voor een ontmoeting. We wisten niet zeker of die tweede persoon Abu Farj al Libi was, maar we hadden genoeg informatie om te proberen hem in te rekenen (1). Toen de bezoeker arriveerde kwam de bewoner van het huis naar buiten om hem te begroeten. Maar toen de bewoner op hem afliep kreeg de bezoeker argwaan en probeerde de benen te nemen. Er ontstond een vuurgevecht en hij werd gedood. De bezoeker was niet Libi. Het ging om een poging tot uitlokking".

Nou hebben wij toevallig niet het hele boek gelezen, maar aan de hand van deze alinea zou je zeggen dat het een hoog braderiegehalte heeft. Want kennelijk concentreerden de speursmurfen van Pervez zich op die vermeende Lybische vertegenwoordiger van Al Schijthuis, maar wie die andere gozer was daar hoor je hem niet over. Wie woonde daar in Abottandcostellobad? In welk pand? En waarom kreeg die bezoeker argwaan? Zag die bewoner er niet helemaal uit zoals hij verwachtte? En wie lokte wie uit? Kortom, heel pervers van Pervez. Om ons op te schepen met deze Ravensburger. Maar wel interessant in het licht van Obomba's p.r.-campagne. Conspiracy? Heerlijk!

(1) Al Libi werd in 2005 wel bij de vodden gegrepen en in een suite van hotel Guantanamo gewurmd. Hij werd ondermeer ervan verdacht twee aanslagen te hebben gepleegd op Musharraf. Allebei geaborteerd.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017
Aantal keren bekeken: 310

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch