Skip to main content

Torpedo aan bakboord (013)

23 maart 2017

donderdag 28 oktober-2004
Om lekker bescheiden te blijven: wij waren er al heel vroeg bij met de vaststelling dat het met dat bedrijfje van die Koentje Damen niet goed ging. En dat dat de kop ging kosten van een ferme bos werknemers. Vooral omdat Koentje de tanden van Dracula ING in zijn nek heeft zitten en door de grote geldschieter nu wordt uitgekleed. Het gaat trouwens niet alleen om werknemers op de werfvloer. Ook in de hogere echelons vallen bladeren van de hiërarchieboom. Financieel directeur Doornekamp is inmiddels ook vertrokken. Naar verluidt uit eigen beweging, maar tussen de regels hoort God haarbrommen.

Koentje is in de problemen gekomen na de overname van een Oekraïense scheepswerf waar een verborgen vlekje aan zat. Maar dankzij een “banksconsortium” kan ie sinds kort gelukkig weer wat ruimer ademhalen. We hoeven niet te raden wie in dat consortium de meeste babbels heeft. Waar Damen is, is Dracula.

Neem bijvoorbeeld Cuba. Daar opereren zowel de shipyard als de bloedbank. En het gaat daar naar omstandigheden best redelijk. Damen bouwt en herstelt schepen van de Cubaanse vissersvloot. Heel vreedzaam dus. Dat het regime daar die schepen soms inzet bij operaties die niks met kabeljauw te maken hebben kan Damen in wezen niet helpen. Zo werden wij er door een trouwe lezer op gewezen dat tien jaar geleden een paar van die schuitjes assisteerden bij de van elke zweem van Marxisme gespeende aanhouding van de gekaapte veerboot Remolcador met ruim zeventig vluchtelingen aan boord. Vrouwen en kinderen werden met hogedrukspuiten van het dek geblazen en verdronken, wat Boris Dittrich op 17 oktober nog wilde herdenken met blommen op de golven en wat gelegenheids t-shirts. Kon Koen allemaal niks aan doen. En dat is ook zo als zijn corvetten straks worden gebruikt om van Papoea’s en Atjehers visvoer te maken. Er moet winst gemaakt worden. En als dat inhoudt dat je ook met een baardaap, een bamibal of Dracula onder de lakens moet, dan moet dat maar.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 maart 2017
Torpedo aan bakboord