Geheim (002)

dinsdag 19 oktober-2004
Gisteravond hobbelde genoeglijk deel 2 van de BVD-film over het scherm*. Een heel stel vroegere gleufhoeden babbelden er lustig op los over hun successen. Zoals het oprichten en runnen van hun eigen op China gerichte Marxistisch Leninistische Partij Nederland. Inclusief een clubblad dat ze elke maand met orthodoxe rimram moesten volschrijven. Dat deden ze met zoveel overtuigingskracht dat het hele spulletje vanuit China en Albanië werd gesponsord en hun jeugdige partijleiding in Bejing kon aanschuiven voor het velolbelen van een loempia in gezelschap van de Chinese nomenclatula. Veel informatie werd daar niet uit gepeurd. Hooguit hoe minister van Buitenlandse ZakenTsjoe-en-lai zijn stokjes vasthield, dat ie goed was voor zijn konijnen en wat ie van Delfts blauw vond. Allemaal voer voor de analisten van de Company in Langley. In Leidschendam hadden ze er geen moer aan.

Maar het belangrijkste deel van de uitzending was gewijd aan de actie “Stop de Neutronenbom”. Een kind van de toenmalige CPN-leider Joop Wolff. En gek hè, zijn naam kwam maar één keer voorbij. In verband met een reisje naar de DDR. Een reisje? Joop zat in die tijd herhaaldelijk in de DDR. Dat zou te maken hebben gehad met de financiering van de actie. Maar zelfs binnen de CPN wist eigenlijk niemand wat Joop daar precies bekokstoofde.

En met wie. Merkwaardig dat de pratende hoofden van de BVD daar gisteravond met geen woord over repten. Nou ja, merkwaardig. Toch ook weer niet. Want dan hadden ze ook moeten vertellen dat ze Joop volledig in hun knip hadden. Lock, stock and barrel. Vanwege Joop’s pedofiele strapatsen**. Chantage? Natuurlijk. Maar wat moet je anders als je vanuit Langley wordt gedirigeerd?

* Zie voor commentaar op deel 1 “Geheim (1)” van 12 oktober jl.
** Zie het artikel “Wolff in de klem” op de site van de Morgenster.

Geheim

  • Hits: 294
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch